10 lucruri despre punctele ANRP

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Problema restituirii proprietăților luate în mod abuziv de către statul român în perioada regimului comunist nu s-a încheiat nici până în prezent. Dacă vinzi puncte ANRP sau dacă deții asemenea puncte, însă nu ai idee ce să faci cu ele, iată câteva lucruri importante de care trebuie să ții cont:

  1. Punctele ANRP pot fi tranzacționate în conformitate cu legile în vigoare.
  2. Poți să vinzi puncte ANRP pentru a evita procesele mai lungi de despăgubire în natură.
  3. Instituția care are putere de decizie în ceea ce privește dosarele legate de punctele ANRP este Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietății.
  4. Poți apela oricând la echipe de consultanță care dispun de tot backgroundul necesar pentru ca tu să iei cele mai bune decizii și prejudiciul să îți fie reparat în timpul cel mai scurt.
  5. Dacă ești nemulțumit de o decizie pe care Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietății, aceasta poate fi contestată în instanță.
  6. În momentul în care iei hotărârea de a acționa o decizie a Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietății în instanță, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să apelezi la serviciile specialiștilor în domeniu.
  7. Amânările sunt extrem de des întâlnite în cazul dosarelor ANRP, asta mai ales din cauză că sunt zeci de mii de dosare în curs de soluționare.
  8. Peste 40 de milioane de puncte ANRP sunt emise lunar. Acest lucru influențează lichiditatea pieții punctelor ANRP.
  9. Punctele ANRP pot fi valorificate fie prin vinderea lor la prețul existent pe piață, fie prin achiziționarea de bunuri, însă numai conform legii – în cadrul unor licitații organizate.
  10. Toate lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când ești deținător de puncte ANRP sau când vrei să achiziționezi astfel de puncte sunt reglementate prin intermediul Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Punctele ANRP au apărut în urma presiunilor făcute asupra statului roman din exterior (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) pentru a repara prejudiciile făcute în timpul regimului comunist. Apariția lor nu a rezolvat în totalitate problemele, principalul motiv prin procesele foarte lungi care implică asemenea dosare.

Tocmai de aceea, cea mai bună soluție în momentul în care te confrunți cu asemenea situații este să apelezi la echipe de specialiști în domeniu, echipe cu experiență care îți pot oferi consultanță, astfel încât să îți recuperezi paguba cât mai repede cu putință.

Tranzacționarea punctelor ANRP poate devein un process mult simplificat dacă optezi pentru consultanță din partea unor echipe pregătite și dispuse să te sprijine la fiecare pas. Specialiștii fac din scopul tău, acela de a-ți recupera bunul pierdut sau echivalentul acestuia în bani, un scop comun și te sfătuiesc în fiecare moment, pentru ca așteptarea să nu se întindă pe o perioadă mult prea lungă.

Dacă dorești să urmărești situația proceselor privind puncte ANRP, instituția abilitată publică rapoartele oficiale lunar pe site. Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților are zeci de mii de dosare în curs de soluționare, ceea ce este un indiciu clar cu privire la durata lungă pe care trebuie să o suporți dacă ești dispus să aștepți deciziile. Tranzacționarea punctelor ANRP este o procedură legală, astfel că poate fi făcută în condiții de siguranță și de maximă încredere, mai ales dacă alegi serviciile unei echipe de consultanță în domeniu.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *