3 aspecte de care să ții cont atunci când vrei să construiești o scară de interior

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O casă ce are mai multe etaje sau pur și simplu etaj și mansardă are nevoie de o scară de interior pentru a avea acces astfel la un nivel superior.

Cu toate că în unele cazuri ele sunt montate după construirea parterului și a etajului, scările interioare trebuie analizate și prinse în proiectul locuinței, încă de la început. În funcție de modelul acestor scări interioare se va lăsa golul din plafon, ori el poate avea diferite forme, în concordanță cu designul scării.

Și pentru că piața de specialitate ne prezintă o paletă tot mai largă de modele de scări de interior, de la scări pe structură metalică, din lemn, construite sau din sticlă, prinse în perete sau camuflat sub forma unei biblioteci în pantă, ar trebui să analizezi mai multe aspecte pentru a afla care este scara de interior cea mai potrivită pentru tine.

Iată mai jos 3 aspecte de care să ții cont atunci când vrei să construiești o scară de interior:

1. Construiește cu grijă!

Aceasta este o regulă importantă. Vei avea mare nevoie de expertiza unor meșteri și acest lucru pentru că o scară nu se construiește cel mai ușor. Este nevoie de multă îndemânare, chiar dacă este vorba despre construcția unei scări din beton, lemn sau piatră. Trebuie să știi să folosești mai multe tipuri de aparate, precum această bormasina. O balustradă din fier forjat va avea nevoie de aparate de sudură – vezi produsele, cu ajutorul cărora să poți finaliza proiectul de construcție. Cel mai ușor este să lași modul de construcție al scării în seama celor ce se pricep cel mai bine să facă acest lucru.

2. Finisează cu grijă!

O scară ar putea constitui punctul de atracție pentru livingul tău sau chiar pentru întreaga locuință. De aceea, ar fi bine să alegi produse de cea mai bună calitate. Dacă scara este din beton, vei putea să o acoperi cu lemn sau cu parchet ori chiar cu piatră. De asemenea, tipul de balustradă ales reușește să dea o notă de eleganță scării tale. Ar fi bine de avut în vedere faptul că scara trebuie privită ca o continuare a stilului de amenajare pentru locuința ta, așa că dacă interiorul casei tale are accente din lemn, atunci ar fi potrivit să alegi o scară din lemn. La fel, dacă iubești stilul modern, ai putea alege o scară cu balustradă din fier forjat și cu trepte din lemn.

3. Dimensiunea treptelor necesită multă atenție!

Un aspect ce se pierde din vedere atunci când vine vorba de scările interioare, mai ales atunci când beneficiarii optează să le construiască din beton, și ulterior să le finiseze cu diferite materiale precum piatră, lemn sau marmură, este dimensiunea treptelor, atât poziționarea lor pe înălțime, cât și lățimea treptei efectiv. Cu cât diferența de înălțime este mai mare cu atât pășitul pe scara de interior este mai dificil.

Însă pentru a scăpa de acest incident soluția la îndemână este de a opta pentru o scară gata făcută sau proiectată la comandă, în funcție de cotele locuinței.

Astfel, alături de un specialist puteți opta pentru un model din numeroasele tipuri de scări de interior.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *