3 aspecte de care să ții cont dacă vrei să te muți într-o casă mai mică

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă sunteți de părere că o viață mai relaxată și mai plină de confort înseamnă o locuință mai mare, ar fi bine să reanalizați situația. Majoritatea familiilor au destul spațiu și se bucură de un stil de viață minunat chiar dacă nu locuiesc în case foarte generoase.

Datele arată că o familie are nevoie astăzi de o locuință de 2600 metri pătrați și parcă tot nu este de ajuns. Privind în vremurile îndepărtate, aflăm că dimensiunea medie a unei locuințe în anul 1950 era de 1000 de metri pătrați sau mai puțin și familiile erau mai mari pe atunci.

Chiar dacă vă gândiți că achiziționarea unei locuințe mai mici este un regres, la o privire mai atentă, această decizie ascunde de fapt mai multe beneficii, cum ar fi economii de bani, economii de timp și mai puțină aglomerație.

O locuință mai mică ar putea fi chiar cel mai potrivit start pentru o nouă viață de care dumneavoastră împreună cu întreaga familie aveți nevoie.  Ratele mai mici și mai puțin timp pierdut făcând curățenie pot părea un vis, însă înainte de a căuta o locuință mai mică, trebuie să vă gândiți la o serie de aspecte.

  1. Gândiți pe termen lung. Dacă vă aflați în situația de a avea nevoie de un credit ipotecar, cel mai indicat este să vă gândiți la absolut toate aspectele și nu doar pe termen scurt. Dacă doriți să lucrați de acasă sau aveți nevoie de un spațiu suplimentar, o locuință mai mică s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune, deși ratele lunare ar fi cu mult mai acceptabile. Pe de altă parte, dacă deja copiii s-au mutat în alte orașe, o locuință mai mare ar fi o bătaie de cap. Fiecare familie știe precis dacă o locuință mai mică nu oferă suficient confort și dacă o casă prea mare ar fi greu de întreținut.
  2. Luați în considerare costurile ascunse. O casă mai mică înseamnă plăți lunare mai mici, dar cum rămâne cu costurile ascunse? Casa actuală are nevoie de reparații pentru a fi pusă la vânzare? Ce se întâmplă cu piesele de mobilier vechi și cu echipamentele casnice – se vor potrivi într-o locuință mai mică sau aveți nevoie de un buget suplimentar pentru a achiziționa lucruri compatibile cu noua locuință? Aici puteți afla mai multe informații despre cardul de credit standard și cum vă poate ajuta să vă transformați dorințele în realitate. Nu uitați să țineți cont de costul mutării, al eventualelor taxe și al reparațiilor care pot fi necesare în noua locuință.
  3. Puneți accent pe funcționalitate. Gândiți-vă la perioadele în care ați stat cu chirie în spații mici sau la camera de cămin din facultate când toată viața dumneavoastră era practic împachetată în acel spațiu mic. Într-un fel, aveați toate lucrurile necesare la îndemână și era foarte confortabil așa. Deși un astfel de trai nu ar mai fi la fel de practic în prezent, funcționalitatea va fi întotdeauna de dorit și va necesita un buget minim. Puneți la punct o amenajare creativă, funcțională, minimalistă, care să vă ajute să vă bucurați de un stil de viață mai distractiv. Gândiți-vă la toate aventurile pe care le-ați putea trăi în fiecare weekend dacă nu ar trebui să lustruiți fiecare colțișor din casă. Ați putea găsi o lume cu totul nouă în afara casei.

În cele din urmă, concentrați-vă asupra imaginii de ansamblu. O locuință mai mică ar putea înseamna că întreaga familie ar trebui să se adune în jurul televizorului într-o singură camera, în loc să vă răspândiți în trei sau patru camere diferite. Dar cine nu-și dorește oare să petreacă cât mai mult timp alături de cei dragi fie mâncând ceva bun, râzând sau uitându-vă la un film? O locuință mai mică, pe lângă toate beneficiile financiare, ar putea fi cea mai inteligentă mișcare pe care o puteți face pentru a petrece timp prețios alături de familie.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *