3 finisaje la care să atragi atenția într-un apartament

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Alegerea unei case se poate dovedi un proces complicat. Lucrurile se simplifică, însă, atunci când știi cele 3 finisaje la care să atragi atenția într-un apartament.

Deși tranzacțiile imobiliare au scăzut în ultimul timp, tot mai mulți români își doresc o locuință. Peste 61% dintre ei visează la un spațiu mai mare de 60 de metri pătrați. Iar 25% și-ar dori un apartament mai mare de 80 de metri pătrați. Cu prețuri care încep de la 750 de euro/mp, nu e de mirare că doar 20.000 de bucureșteni, și-ar permite achiziționarea imediată a unei case. Iar o asemenea investiție considerabilă vine la pachet și cu nenumărate întrebări.

Un aspect important care nu trebuie neglijat în întregul proces, susțin specialiștii, sunt cele 3 finisaje la care să atragi atenția într-un apartament. Află în continuare mai multe detalii legate de ele.

  1. Materialele utilizate la construirea pereților interiori. Este indicat să alegi apartamente 2 camere București sau mai multe, în care pereții despărțitori să fie realizați din cărămidă. Cărămida nu este doar unul dintre cele mai vechi materiale de construcție, ci și unul dintre cele mai trainice, având un mare coeficient de rezistență la compresiune. În plus, ea asigură o izolare termică superioară și o durată de viață mai îndelungată a imobilului – circa un secol! Este rezistentă la foc, izolează fonic, protejându-te de zgomotul urban și reprezintă o alegere ecologică, prietenoasă cu mediul înconjurător. Nu în ultimul rând, locuințele construite din cărămidă, datorită compoziției naturale și a structurii poroase, asigură un aer sănătos în interiorul încăperilor, protejându-te de bacterii și mucegai.
  2. Tipul de pardoseli existente. Pardoselile contribuie la aspectul estetic al apartamentului. Rolul lor însă este și unul utilitar. Dat fiind că cele mai populare locuințe în rândul românilor sunt apartamentele cu 2 camere și, respectiv, apartamente 3 camere București, e binevenit să se opteze pentru cele în care pardoseala din încăperi este realizată din parchet. Parchetul laminat este opțiunea ce mai indicată. Alcătuit din 80-85% lemn, suprafața sa este mult mai rezistentă și mai durabilă decât cea a parchetului clasic. În plus, se pretează pentru zonele cu trafic intens, stratul superior protejând parchetul laminat de zgârâieturi. Pe lângă instalarea și întreținerea ușoară, parchetul laminat mai are un beneficiu imens. Sistemul său de blocare nu permite acumularea de praf și murdărie. Iar tehnologia de fabricație îl prelucrează în așa mod încât să servească drept barieră în calea înmulțirii bacteriilor. Pentru holuri, băi și bucătării, se potrivește gresia porțelanată. Recomandarea se axează pe rezistența sa la produsele chimice de curățare, dar și în cazul impactului cu obiecte grele. Imperfecțiunile care pot apărea sunt mai puțin vizibile decât în cazul plăcilor glazurate. Mai mult, există modele de gresie porțelanată care amintesc, prin design și aspect, de parchet.
  1. Disponibilitatea încălzirii prin pardoseală. Temperatura dintr-o locuință joacă un rol important în ceea ce privește confortul nostru termic și mental. E bine să alegi un apartament care-ți pune la dispoziție încălzire prin pardoseală. De ce? S-a dovedit că încălzirea prin pardoseală este cu 25%-30% mai eficientă decât încălzirea clasică realizată cu ajutorul caloriferelor. Mai mult, ea presupune costuri mici! Pe lângă asta, căldura se distribuie uniform și eficient în camere. Nu în ultimul rând, încălzirea prin pardoseală te scapă de țevile la vedere. Ceea ce înseamnă mai mult spațiu liber pe care să-l folosești așa cum îți place!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *