3 greșeli financiare pe care să le eviți atunci când îți construiești casa

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Unele persoane preferă să cumpere case și proprietăți care au aparținut altor proprietari sau case ridicate de dezvoltatori. Totuși, majoritatea persoanelor preferă își construiască de la zero propria locuință. Prima variantă pare a fi mai simplă, mai la îndemână și, adesea, poate fi și mai ieftină. În această situație, cele mai avantajate persoane sunt cele care chiar reușesc să cumpere o locuință care a fost ridicată mult peste dorințele și așteptările lor și care beneficiază și de dotări de top, precum canalizare sau gaz natural într-o zonă periferică.

Dar nu toată lumea merge pe acest drum. Foarte multe persoane investesc timp și sume importante de bani pentru a-și construi propria casă exact așa cum o visează. Cu alte cuvinte, unii proprietari sunt chiar constructorii casei sau cel puțin sunt acele persoane care iau cele mai importante decizii cu privire la cât de mare sau de mică ar trebui să fie locuința și ce caracteristici ar trebui să aibă.

De cele mai multe ori, în ambele cazuri se poate vorbi despre o serie de greșeli financiare care pot fi evitate cu ușurință sau acceptând unele compromisuri. Prin urmare, dacă sunteți pregătit să investiți bani în propriul dumneavoastră cămin, iată mai jos 3 greșeli financiare pe care să le ocoliți.

  1. Verificați care este cel mai bun curs valutar. Indiferent că urmează să vă ridicați propria casă sau achiziționați o casă de la un dezvoltator ori de la un proprietar, uneori chiar și o singură zi poate face diferența în ceea ce privește cursul valutar. Chiar este indicat să urmăriți cursul valutar și evenimentele politice pe o perioadă de cel puțin două săptămâni înainte de a face orice mișcare care implică sume mari de bani. Nu puțini sunt proprietarii care spun că au pierdut sume importante de bani din cauză că au prins un curs valutar nefavorabil.
  2. Chiar dacă puteți beneficia de un credit substanțial, optați pentru un credit rațional și gândiți-vă să construiți o casă cât mai realistă. Având în vedere și actualele dobânzi credite, luați în considerare opțiunea de a construi o casă mai modestă, dar care poate suporta modificări mai târziu. Puteți oricând să adăugați anexe, să echipați bucătăria cu electrocasnice de lux sau să construiți o saună. De asemenea, dacă dețineți abilitățile necesare, nu ezitați să vă ocupați personal de unele proiecte sau lucruri de care aveți nevoie.
  3. Chiar dacă este de preferat să evitați cheltuielile exagerate în ideea de a vă rezuma la împrumuturi și credite decente, nu trebuie să sacrificați toate facilitățile sau opțiunile mai moderne. Sunt unele lucruri care sunt proiectate pentru o lungă perioadă de timp și pentru care nu se merită să faceți economii. De exemplu, parchetul trebuie să fie de foarte bună calitate. Nu e tocmai o sarcină plăcută și ușoară să schimbi parchetul. Situația este similară și în ceea ce privește ușile, în special ușa de la intrare. De asemenea, dacă aveți suficient spațiu, nu ezitați să investiți încă de la bun început într-un spațiu de depozitare, cum ar fi o cămară, o debara, un beci sau o magazie. Astfel de facilități nu doar că vă vor fi de folos dar totodată, dacă vă veți gândi pe viitor să vindeți casa, vor oferi mai multă valoare casei.

În cele din urmă, nu construiți o casă imensă. Sigur, poate aveți o mulțime de lucruri, o multitudine de idei și de dorințe, dar ceea ce ar putea fi potrivit în prezent, s-ar putea să nu mai fie la fel de potrivit la anul sau peste 10 ani. Foarte mulți proprietari au construit locuințe de 6000 de metri pătrați și acum ar da orice să locuiască într-o casă mai mică. Majoritatea familiilor nu au nevoie de nici 5000 de metri pătrați, iar o casă de 2500 sau de 3000 de pătrați poate fi foarte încăpătoare, dacă este proiectată corespunzător. O casă mai mare este doar mai scumpă și mai greu de întreținut. Cu fiecare 100 de metri pătrați pe care îi veți elimina din construcție, puteți economisi sume importante de bani.

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *