3 idei de care să ții cont atunci când amenajezi bucătăria

Bucătăria înseamnă utilitate, funcționalitate și multă creativitate. De aceea, imediat după finisarea pereților și pardoselii trebuie să te preocupe amenajarea spațiului. Cu toate că uneori ne grăbim să trecem direct la accesorii, cel mai adesea avem nevoie de schițe, planuri și de eficientizarea spațiului.

bucatariePentru a crea un spațiu frumos, bine amenajat, dar și foarte util ar fi bine să pornești de la a observa cât mai bine dimensiunile bucătăriei și mai apoi să schițezi ceea ce crezi că ți-ar trebui pentru ca hrana să fie preparată și pentru a beneficia de tot confortul atunci când iei masa, alături de familie.

Iată mai jos 3 idei de care să ții cont atunci când amenajezi bucătăria:

1. Dimensionează corect spațiul din bucătărie – acest lucru este foarte important dacă îți dorești să ai o bucătărie frumos amenajată. Mai înainte de a face primele achiziții de mobilă ar trebui să măsori cu atenție fiecare zonă, astfel încât aici să se regăsească bine încadrate atât zona de gătit, de spălat și de depozitat. De aceea, cu cât vei reuși să amenajezi totul bine, cu atât bucătăria ta, indiferent cât de mică ar fi, va fi suficientă pentru tine și familia ta. În funcție de dimensiunile bucătăriei tale vei putea alege mobilier sub formă de linie sau mobilier sub formă de U, la fel cum vei putea opta pentru mobilierul incorporabil sau nu. Triunghiul bucătăriei este un aspect care trebuie să te preocupe, fiind zona cea mai des utilizată atunci când gătești. Aragazul, chiuveta și frigiderul reprezintă de fapt triunghiul bucătăriei tale, așa că ar fi bine să iei în calcul amenajarea lor cât mai aproape unele de celelalte, fiind zona cu cea mai mare mobilitate.

2. Iluminatul bucătăriei este foarte important. Atunci când vorbești despre iluminatul și rolul său în amenajarea bucătăriei trebuie să ai în vedere mai multe aspecte. Pe de o parte vei avea nevoie de o lumină puternică în zona de lucru, cu ajutorul căreia să poți găti în siguranță felurile de mâncare preferate. De asemenea, ai putea folosi pe alocuri anumite contraste luminoase, așa cum ar fi iluminatul prin spoturi asupra blatului de lucru sau folosirea unor lumini de atmosferă atunci când obișnuiești ca bucătăria să devină un refugiu în zilele friguroase de iarnă. Te vei folosi așadar atât de luminile de lucru, cât și de luminile ambientale pentru a da spațiului un farmec deosebit. De asemenea, atunci când vorbim despre cum alegem corpurile de iluminat pentru bucătărie putem opta atât pentru corpuri de iluminat suspendate, cât și pentru corpuri de iluminat de plafon. Acestea pot înfrumuseța destul de mult bucătăria și o vor putea transforma dintr-un spațiu obișnuit într-unul extrem de vesel și primitor.

3. Bucătăria, o pată de culoare! În ultima perioadă, ne-am obișnuit cu amenajarea locuinței în culori neutre, însă destul de puțin în culori care să ne reprezinte și care să ne facă mult bine. De aceea, mai ales în bucătărie, acolo unde este zona ta de lucru, zona cea mai frecventată din locuință, ar fi bine să lași amprenta vie a personalității tale. Optează pentru un mobilier colorat sau pentru pereți colorați. Și dacă totuși nu ești adepta unui spațiu colorat, preferând pereți sau mobilier în culori neutre, atunci ar fi indicat să optezi pentru accesorii ușor mai vesele și mai îndrăznețe.


Lasă un Comentariu...

*