3 idei de revigorare a casei cu bani puțini

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fie că ne dăm seama, fie că nu, casele noastre îndeplinesc o sumedenie de funcții. Aici ne retragem în intimitate pentru ne reculege după o zi obositoare, tot aici ne regenerăm mintea, corpul și sufletul, ca mai apoi să punem țara la cale. Casele noastre reprezintă și o extensie a personalităților noastre – sau ar trebui să reprezinte. Plus că aici este singurul loc unde putem să ne lăsăm hainele pe oriunde și unde ne permitem, măcar ocazional, să mâncăm în fotoliul preferat și nu la masă. Prinși în viteza rutinei de zi cu zi, de prea puține ori avem timp să tragem aer în piept și să apreciem cu adevărat acești pereți care ne oferă, la urma urmei, susținerea, intimitatea și siguranța de care avem nevoie. Iar dacă vă faceți timp pentru a vă aprecia cu adevărat mediul în care trăiți, poate că n-ar strica să îi oferiți o înfățișare mai proaspătă, mai ales că nu v-ar costa mai nimic.

Iată, așadar, ce idei simple puteți pune în aplicare pentru a vă revigora casa cu bani puțini:

  1. Amenajați cu plante decorative. Plantele, fie ele cu flori sau doar cu un foliaj spectaculos, reprezintă cea mai simplă modalitate de a schimba aspectul casei. De la câteva ghivece cu plante și până la un terariu pentru plante suculente ori chiar o grădină verticală, plantele sunt cele mai bune prietene ale casei. Oferă prospețime interioarelor, o pată necesară de culoare, curăță aerul și ne ajută să ne echilibrăm spiritul și să ne curățăm mintea de gânduri negative și stresante. Tot ceea ce trebuie să facem este să le respectăm cerințele de lumină, de apă și de temperatură și să ne bucurăm apoi de efectele lor pozitive asupra noastră și asupra mediului în care trăim.
  2. Balconul face parte din casă. Dacă în vremurile mai îndepărtate, balconul era acel loc în care depozitam lucruri de care ne împiedicam în casă, bicicleta ori doar profitam de acest spațiu pentru a pune rufele la uscat, iată că balconul poate deveni o adevărată oază de relaxare, de calm și de pozitivitate. Amenajarea balconului cu un buget mic nu este deloc complicată. Din nou, puteți opta pentru decorare cu plante, dar dacă amplasarea balconului este în bătaia soarelui, atunci puteți lua în considerare și opțiunea de a vă crește singuri hrana. Puteți opta pentru jardiniere cu tot felul de salate, cu verdeață și cu ierburi aromatice, dar și pentru ghivece încăpătoare în care puteți crește legume care se descurcă foarte bine în ghiveci, așa cum sunt roșiile cu port determinat, vinetele de ghiveci, dar și dovleceii rotunzi, ardeii grași și ardeii iuți. Pentru a vă bucura totodată și de parfum, puteți planta o floare cățărătoare, cum ar fi caprifoiul sau iasomia. Va trebui să le îngrijiți și să le toaletați cu regularitate, căci plantele cățărătoare tind să fie invazive chiar și crescute la ghiveci.
  3. Potpourri de casă. Cu toții ne-am dori ca locuințele noastre să miroase proaspăt tot timpul, chiar și iarna când nu putem să ținem ferestrele deschise prea mult timp. Pe de altă parte, parfumurile ambientale din comerț nu sunt deloc favorabile sănătății noastre, mai ales dacă deja suferim de unele afecțiuni respiratorii. Dar asta nu înseamnă că nu puteți parfuma locuința sub nicio formă. Dimpotrivă. Parfumul naturii este cel mai încântător. Puteți face potpourri de casă într-o varietate de tipuri, chiar și în funcție de sezon. Vara, de exemplu, puteți pune la uscat buchete de mentă, de salvie, de rozmarin, de cimbru sau de lavandă. Toamna, puteți umple un coș cu castane, ghinde și conuri de toate formele pe care le puteți parfuma cu câteva picături de ulei esențial de cea mai bună calitate. Iar iarna, puteți crea un platou festiv cu felii de citrice deshidratate, cu nuci pictate, cu anason și cu batoane de scorțișoară. Oricum, în orice zi simțiți nevoia unui parfum plăcut și relaxant, puneți pe foc o oală cu apă și când clocotește, adăugați câteva felii sau doar coaja unei lămâi și o crenguță de rozmarin și bucurati-vă de mirosul proaspăt.

În cele din urmă, încercați să vă descălțați la intrare pentru a nu permite bacteriilor să vă invadeze toată locuința, faceți un obicei din a vă pune în dulapuri hainele, aspirați cu regularitate și începeți fiecare dimineață prin a deschide larg ferestrele.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *