3 idei pentru a-ți amenaja exteriorul casei cu plante artificiale!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Beneficiile plantelor sunt extrem de importante în viața de zi cu zi – ele contribuie la producerea de oxigen, asimilează radiațiile, temperează stresul, calmează și oferă și un aspect foarte plăcut. Totuși, necesită foarte multă grijă și investiție și tocmai din această cauză au apărut tot mai multe plante artificiale pentru a le ține locul. Plantele naturale au nevoie de lumină constant, de condiții climatice favorabile tot timpul anului, având în vedere că stau în exterior, au nevoie de apă și au nevoie și de iubire pentru a supraviețui, în timp ce plantele artificiale se pot descurca fără toate acestea.

Foarte puțină lume este informată despre variantele pe care le au în ceea ce privește plantele artificiale de exterior. Dacă și tu te-ai întrebat vreodată ce poți face pentru a amenaja exteriorul casei cu plante într-un mod mai inedit și original, acest articol îți va oferi doza de inspirație necesară pentru a găsi noi modlaități de a aduce plantele artificiale în preajma casei tale.

  1. Iedera artificială și plantele curgătoare Știți acele case vechi din povești care erau în întregime acoperite în iederă verde? Clasica iederă curgătoare care se regăsește pe casele vechi este destul de greu de întreținut. Totuși, pentru rezolvarea acestei probleme a fost inventată iedera artificială. Aceasta oferă un aspect feeric oricărei case, dar vine și cu beneficiul de a proteja pereții exteriori ai clădiri și de a nu necesita îngrijire. Dacă îmbrăcarea exclusivă a peretelui este prea mult pentru tine, atunci poți opta pentru niște plante curgătoare și ele tot artificiale. Acestea pot fi așezate pe balcoane sau la orice geam posibil. Ele atârnă, dar nu încarcă complet. Printre cele mai cunoscute plante curgătoare artificiale se numără mușcatele și petuniile, ale căror flori sunt cu adevărat deosebite și adaugă și un plus de culoare exteriorului casei. Aici veți găsi o selecție vastă de plante curgătoare și de iederă, toate artificiale.
  2. Gard viu artificial gardul viu este un model ce arată extraordinar în preajma casei. Îngrijirea unui gard viu este foarte costisitoare atât financiar, cât și în ceea ce privește timpul – trebuie tuns și udat constant, tocmai de aceea o variantă mai eficientă ar fi optarea pentru un gard viu artificial. Acesta va rezista la toate temperaturile, atât iarna, cât și vara și nu va avea nevoie de prea multă grijă. De asemenea, majoritatea cardurilor vii artificiale vin cu o garanție pentru rezistența pe care acestea o au la factorii externi – soare, ploaie etc.. Mai multe modele și informații despre gardurile vii găsiți aici.
  3. Ghivece pe verandă Ai avut vreodata plante în ghiveci în exteriorul casei și au murit fără vreun motiv anume? Nu ești singurul în această situație. Tocmai pentru a se evita astfel de situații nefericite, cum puteți achiziționa plante, chiar și copaci în ghiveci, dar artificiale. Această variantă este ideală mai ales pentru persoanele care își doresc foarte mult plante exotice, care nu sunt menite să supraviețuiască climei din România. Indiferent dacă este vorba despre bananieri, madarini sau lămâi, acum puteți avea aceste plante pe verandă, să vă bucurați de „roadele” lor colorate și să vă întâmpine atunci când ajungeți acasă, fără să purtați grija udatului periodic.

Plantele artificiale aduc o serie de avantaje față de plantele naturale. Acestea nu au nevoie de apă, soare, condiții meteo favorabile sau iubire. Totuși, ele pot oferi un aspect exotic, îngrijit și deosebit în conformitate cu design-ul de exterior pe care îl urmăriți. Dintre variantele prezentate mai sus, puteți customiza exteriorul casei dumneavoastră în orice stil vă doriți.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *