3 îmbunătățiri accesibile care îți transformă casa într-o oază de sănătate și relaxare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Acasă este acel loc unde ne simțim cel mai relaxați, confortabili și în deplină siguranță. Pentru unii dintre noi, acasă este locul în care stăm tot weekend-ul în pijama, pentru unii este locul unde își permit să stea cu picioarele pe masă, iar pentru alții, acasă este locul unde se reîntregesc, unde lasă la o parte toate gândurile negative, tot stresul și se pun pe picioare cât timp servesc o cafea fierbinte sau un ceai aromat. Iată că până la urmă, casa noastră e ca o fundație a vieții noastre și fără un loc numai al nostru, care să arate așa cum ne dorim și care să ne reflecte personalitatea, e ca și cum nu am avea o busolă și n-am ști încotro să ne îndreptăm.

Casele noastre merită așadar toate eforturile pe care le putem depune în încercarea de a le face cât mai confortabile și sigure. Eforturile acestea nu trebuie să fie numaidecât financiare, căci există nenumărate modalități prin care ne putem renova și îmbunătăți locuințele, cu cheltuieli minime, dar cu dorință și cu creativitate maxime.

Iată ce îmbunătățiri puteți face la sfârșit de săptămână pentru a vă spori confortul acasă:

Un pic de culoare. Văruitul pereților este cea mai simplă și mai ieftină modalitate prin care puteți îmbunătăți atmosfera casei. Trebuie doar să alegeți o culoare care vă fascinează și care vă îmbunătățește starea de spirit, astfel încât în fiecare moment pe care îl petreceți acasă să vă simțiți relaxați și în largul vostru. Nu doar pereții pot fi văruiți, ci și piesele de mobilier. Prin urmare, dacă doriți să salvați o piesă de mobilier mai veche și să îi oferiți o nouă înfățișare, atunci ar fi cazul să vă suflecați mânecile, să alegeți o vopsea și să treceți la treabă. Nu uitați să aplicați puțină vaselină sau bandă adezivă pe suprafețele pe care nu doriți să le vopsiți.

O grădină frumoasă și îngrijită. Cei care au norocul de a deține o grădină cât de mică, ar trebui să o îngrijească și să se asigure că buruienile nu invadează peluza și că arbuștii sunt toaletați. Când vine vorba de aspectul unei grădini, atunci imaginația chiar nu are limite. Putem fi cât de creativi dorim cu grădinile noastre, însă tot ar trebui să pregătim o schiță și să determinăm ce tip de plante dorim să ne bucure ochii. Unii preferă un gard viu permanent, cum ar fi cel pe care îl formează iedera, unii preferă un gard viu din tuia și mai sunt și multe alte persoane care iubesc frumusețea arbuștilor. Trebuie să luați în considerare ritmul de creștere al plantelor și cât anume vor crește în înălțime și în lățime, dar și serviciile de întreținere, astfel încât să vă bucurați de o curte îngrijită și frumoasă pe tot parcursul anului.

Reîmprospătați decorul. Doar câteva noi elemente decorative vă pot face locuința să arate fantastic. Din nou, nu este necesar să avem cine știe ce buget la dispoziție pentru a ne decora locuințele cu obiecte scumpe și prețioase. Plantele decorative, o orhidee într-un vas frumos de sticlă, câteva cutii din lemn care sunt atât estetice, cât și practice, dar și tablourile și veiozele sunt cele mai apreciate elemente de decor. Toate contribuie la frumusețea amenajării, dar totodată revigorează atmosfera și contribuie la starea noastră de calm și de bine.

Acestea și multe alte modalități la fel de simple ne îmbogățesc fiecare moment pe care îl petrecem acasă. După o zi agitată la muncă, este minunat să ne întoarcem acasă, acolo unde ne putem relaxa și unde ne putem pune pe picioare pentru a fi pregătiți pentru provocările vieții. Locuințele noastre ar trebui să ne reflecte gusturile și personalitatea, așa că se va merita să ne suflecăm mânecile și să petrecem un weekend punând în aplicare astfel de proiecte simple și plăcute.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *