3 îmbunătățiri pe care le poți face chiar acum în casă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă există un lucru pe care l-am învățat cu toții în perioada de carantină, este acela că acasă ne este cel mai bine. Aici suntem în siguranță, aici ne punem pe picioare după o zi grea și tot aici le putem face pe toate. Poate că mulți dintre noi nu ne gândeam la asta cu luni sau cu ani în urmă, dar iată totuși că locuințele noastre – de dimensiuni mai mari sau mai mici- au dovedit că pot fi și atelier de prăjituri, grădini în miniatură, loc de joacă, oază de relaxare și birou. Poate că acum ne apreciem mai mult casele și chiar dacă este minunat să ne bucurăm de tot felul de ieșiri și experiențe distractive, la fel de minunat trebuie să fie și puținul timp pe care îl petrecem acasă.

Iar dacă în perioada de stat în casă v-ați pus în minte să faceți unele îmbunătățiri, vom vedea în rândurile de mai jos care sunt acele proiecte de renovare care nu trebuie să ne coste mult, dar care garantat ne vor asigura mai multă eficiență când avem nevoie de ea și mai multă relaxare:

  1. Biroul de acasă. Acum știm cu toții cât de important este să avem un loc al nostru acasă unde să putem lucra fără să fim deranjați de ceilalți membri ai familiei. Poate că nu va mai trebui niciodată să fim nevoiți să lucrăm de acasă sau poate că mulți își doresc acum să lucreze numai de acasă. Oricum ar fi, cert este că avem nevoie de un loc acasă, bine pus la punct, unde să putem lucra sau învăța. Biroul de acasă nu trebuie să ocupe o întreagă încăpere, dacă nu aveți spațiu suplimentar la dispoziție. Pe de altă parte, dacă doriți să vă transformați mansarda sau subsolul în birou, atunci vă numărați printre norocoși. Birou poate fi și un colț din camera de zi sau din hol, asta dacă vom avea grijă să folosim un paravan sau un despărțitor pentru a ne asigura că vom lucra nestingheriți. Sunt multe idei de amenajare birou care necesită doar puțin timp din partea noastră și creativitate. Foarte multe lucruri pe care deja le deținem pot fi folosite pentru amenajarea unui birou practic și eficient, așa că înainte de a investi bani în lucruri noi, aruncați un ochi pe lucrurile pe care le aveți acasă și care pot fi refolosite.
  2. Grădina din balcon. Dacă nu locuim la casă, asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de frumusețea, coloritul și prospețimea unei grădini. Flori superbe, plante aromatice de tot felul și chiar și unele soiuri de legume și salate pot fi crescute cu succes pe balcon. Putem să ne inspirăm din zeci de idei amenajare balcon care garantează transformarea radicală a balconului nostru. O mică grădină, un spațiu de relaxare unde să putem citi în voie sau unde să ne sorbim cafeaua dimineața, un loc unde să discutăm pe îndelete cu persoanele dragi din viața noastră și un refugiu confortabil de unde să putem admira forfota orașului, balconul se poate transforma în acel loc de care avem nevoie și pentru asta nu trebuie să cheltuim mari averi.
  3. Baie sau SPA? Uneori, tot ce avem nevoie este un duș revigorant sau o baie fierbinte și cât se poate de lungă. Poate că am avut o zi solicitantă la servici, poate că unele gânduri nu ne dau pace sau poate că nu ne simțim prea bine și atunci ne retragem în baie pentru a ne pune pe picioare. Dar dacă baia noastră nu este nici pe departe relaxantă, ci un loc unde s-au acumulat o multitudine de mărunțișuri și recipiente golite de geluri de duș, atunci cu greu ne vom putea pune pe picioare. Stilul minimalist este cel mai recomandat pentru o baie care să aibă acea atmosferă de SPA. Un dulap înalt unde să putem organiza produsele cosmetice și cele de îngrijire a corpului, un covor din bumbac sau din bambus, prosoape și halate de bună calitate sunt necesare pentru o baie confortabilă.

Îmbunătățirile pe care dorim să le facem în locuința noastră nu trebuie să fie scumpe și nici consumatoare de timp. Desigur, uneori vom avea nevoie și de puțini bani și de timp, căci altfel nu am obține niciun rezultat și am rămâne cu planul în minte. Dar nu trebuie să uităm faptul că locuințele noastre, prin felul în care sunt amenajate, trebuie să răspundă la cerințele și nevoile noastre și trebuie să reflecte cine suntem noi cu adevărat. Așa că dacă ne dorim flori pe balcon și pietre de râu în baie, nu are rost să investim în candelabre, în covoare sau în mobilier scump. Într-un final, fiecare colț al casei noastre trebuie să ne creeze acea stare de bine și de calm.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *