3 lucruri care îți asigură confortul acasă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

De cele mai multe ori, nu ne dorim nimic altceva decât puțin confort. Indiferent de vârsta la care am ajuns, adesea confortul de acasă este ceea ce ne dorim cel mai mult. Poate că avem un loc de muncă solicitant, poate că relațiile cu cei din jur sunt anevoioase, poate că meseria de părinte devine din ce în ce mai grea sau poate că vacanța a fost prea scurtă ori prea agitată. Din nefericire, foarte mulți dintre noi ajungem să suferim de afecțiuni severe la vârste foarte tinere, fie că e vorba de dureri de spate sau de genunchi, migrene sau probleme digestive. Așa se face că la un moment dat nu mai contează nici hainele pe care le purtăm, nici bijuteriile și alte accesorii, cum nu mai contează nici destinațiile pe care le-am vizitat sau parfumul scump pe care îl folosim. Mai devreme sau mai târziu, nu ne dorim nimic altceva decât puțin mai mult confort.

În rândurile care urmează, vom descoperi împreună trei lucruri care garantat sporesc confortul acasă:

  1. Așternuturi. Un somn bun ne pune pe picioare și ne revigorează, oricât am fi de obosiți și de stresați. Cu atât mai mult dacă suntem stresați sau suferim de migrene ori alte afecțiuni, este important să transformăm somnul într-o prioritate. În mod ideal, ar fi bine să dormim cel puțin 7 ore în fiecare noapte și să nu ratăm orele 22.00 – 00.00 când somnul este profund și revigorant. Mediul în care dormim trebuie să fie prielnic somnului, în special dacă suferim de insomnie. Asta înseamnă să avem grijă ca dormitorul nostru să fie curat și ordonat, să fie aspirat și aerisit și, de asemenea, să avem lenjerii de pat de foarte bună calitate. Lenjeriile din bumbac, cele din in, precum și cele din bumbac creponat sau flanelat sunt printre cele mai calitative așternuturi pentru pat, la polul opus fiind lenjeriile din poliester, care nu sunt tocmai cele mai indicate.
  2. Izolație fonică și termică. Oricât de mult ar avansa tehnologia, în cele mai multe zile nu ne dorim nimic altceva în afară de confort termic și de liniște pentru a ne putea odihni și pentru a face pace în gândurile și în stările noastre. Izolația locuinței noastre joacă un rol critic pentru starea noastră de bine și, cu toții știm cât de important este să folosim doar materiale de construcție de cea mai bună calitate. Totuși, dacă locuința este ceva mai veche și nu aveți timp la dispoziție pentru a o renova complet, puteți face mici schimbări, dar cu impact imens. De exemplu, puteți monta uși de interior noi, fabricate din materiale moderne, care asigură izolare termică și fonică. O echipă de specialiști ar putea monta ușile chiar și într-o singură zi. La fel de important este să verificați ferestrele, iar dacă simțiți că intră curent, puteți folosi perne de ferestre. Pe acestea le puteți confecționa și acasă, din țesături mai vechi pe care le veți rula și le veți umple cu diferite materiale, de la vatelină și până la orez.
  3. Rapiditate în bucătărie. Mai mult ca oricând, ni se atrage atenția asupra faptului că este esențial să începem să mâncăm cât mai sănătos, acum că am văzut deja cât de agresiv poate fi un virus. Că suntem în floarea vârstei sau că am depășit pragul de 50 de ani, prea puțin contează. La orice vârstă, n-ar strica să avem puțin ajutor în bucătărie, așa că dacă ceea ce vă doriți este să preparați mai rapid mese gustoase și hrănitoare, atunci luați în considerare achiziționarea unui robot performant de bucătărie, care să toace, să mărunțească, să frământe și să vă ajute în toate etapele gătitului.

Ne-am tot obișnuit să avem grijă de cei dragi și să tragem de noi înșine pentru ca familia noastră să fie tot timpul hrănită și în siguranță, încât am uitat ce înseamnă și ce presupune să avem grijă de noi înșine. Dar dacă nu avem grijă de noi înșine, nu putem să ne ocupăm nici de persoanele iubite din viața noastră. Dacă suntem obosiți, epuizați, goliți de energie și de entuziasm, nu avem ce să mai oferim. Iată cum puțin mai multă grijă de mintea, de corpul și de sufletul nostru va îmbunătăți calitatea vieții noastre. Un somn odihnitor, alături de o masă hrănitoare și de o plimbare relaxantă ne pot revitaliza și ne pot oferi mai multă claritate mentală.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *