3 lucruri esențiale de care ai nevoie când te muți în casă nouă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Mutarea într-o nouă casă este o experiență minunată și o adevărată aventură. Fie că vă mutați într-o casă pe care tocmai ce ați terminat să o construiți, fie că vă mutați într-un apartament cochet, veți avea nevoie de câteva lucruri de început. Este vorba despre câteva lucruri esențiale care vă vor ajuta să transformați ușor–ușor locuința în ceea ce ne place să numim „acasă”. Așa cum spuneam, indiferent că achiziționați o locuință de la proprietari sau că ați reușit să vă ridicați o casă minunată pe pământ, înainte de a vă muta cu toate bunurile pe care le dețineți, cel mai indicat ar fi să faceți o scurtă vizită, dar nicidecum cu mâinile goale.

Iată, în rândurile de mai jos, care sunt acele trei lucruri esențiale de care aveți nevoie pentru a începe să vă transformați noua casă într-un adevărat cămin:

  1. Corpuri de iluminat. Mai ales dacă locuința nu a mai fost locuită sau este proaspăt construită, cu siguranță nu este prevăzută cu corpuri de iluminat, ci puteți observa doar câteva fire care atârnă din tavan. Un pas important este să montați acum acele corpuri de iluminat interior de care aveți nevoie în fiecare încăpere. Fără lumină, cu greu vă puteți descurca să faceți curățenie și să mutați lucrurile. Mai ales dacă vă mutați în sezonul rece, când zilele sunt deja mai scurte, corpurile de iluminat devin esențiale.
  2. Produse de curățenie. Din nou, produsele de curățenie sunt necesare pentru a curăța și igieniza locuința înainte de a vă muta lucrurile. Pe doraly.ro veți găsi toate articolele de curățare a casei de care aveți nevoie. Dacă locuința esta una tocmai ridicată, atunci veți avea nevoie de o mătură clasică și de un faraș. Nu riscați să folosiți un aspirator dacă ceea ce aveți în fața ochilor sunt rămășițe ale fostului șantier de lucru. În general, veți avea nevoie de un detergent pentru pardoseală, de soluții de curățare a geamurilor, de multe prosoape de hârtie și de lavete. Dacă vă confruntați cu pete încăpățânate de var sau vopsea, puteți folosi un decapanat, decapantul fiind mai puternic decât diluantul. În baie, veți avea numaidecât nevoie de o soluție de dezinfectare. De asemenea, aveți grijă să nu aruncați resturile de murdărie, praful și hârtiile în vasul de toaletă. Aveți șanse mari să înfundați din prima instalația sanitară.
  3. Textile pentru casă. Pentru a vă transforma locuința într-un cămin cât mai primitor în cel mai scurt timp, veți avea nevoie de textile pentru casă. Dacă bugetul este unul restrâns, atunci axați-vă doar pe acele lucruri de care aveți numaidecât nevoie, urmând mai apoi să vă îndepliniți și alte dorințe. Pentru început, perdelele și draperiile sunt esențiale. Dacă deocamdată nu vă permiteți perdele și draperii în fiecare cameră, puteți opta pentru varianta foarte accesibilă, și anume jaluzele ieftine din hârtie, care reușesc să vă ofere intimitatea de care aveți nevoie. De asemenea, covoarele sunt necesare, pentru că oferă izolare fonică și termică. Din nou, dacă nu vă permiteți încă acele covoare la care visați, puteți opta pentru covor doar în dormitor sau puteți cumpără covoare mai ieftine, din bumbac. Nu în ultimul rând, o lenjerie nouă de pat și un rând de proaspe noi vă vor ajuta să vă bucurați îndată de confort.

Iar pentru a vă personaliza locuința încă de la intrare, dar și pentru a ține la distanță praful, murdăria și poluanții din mediul exterior, nu uitați să achiziționați un covoraș. În modele vesele, din cauciuc, cocos sau alte fibre naturale, covoarele de intrare au abilitatea minunată de a vă înveseli locuința și de a acumula tot praful, astfel încât să mențineți igiena și curățenia în noua casă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *