3 lucruri pe care să le faci dimineața pentru o zi productivă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pentru înotătorii competitivi, câștigarea unei curse depinde de modul în care o încep. Tehnica și viteza săriturii lor în apă pot afecta timpul de cursă final cu până la 26%. Cu alte cuvinte, începutul dictează reușita sau eșecul nostru. La fel cum înotătorii își perfecționează tehnicile pentru a câștiga, și noi ne putem modela rutina noastră matinală pentru a ne bucura de mai multă productivitate pe parcursul zilei.

Iată doar câteva sfaturi care vă vor conduce spre succese zi de zi:

  1. Hidratare, mic dejun, cafea. Cu siguranță ați auzit acest sfat de o mie de ori, dar poate că nu l-ați luat în considerare. Micul dejun este într-adevăr cea mai importantă masă a zilei. Totuși, de cum intrați în bucătărie, beți un pahar mare cu apă pentru a vă îmbunătăți metabolismul și pentru a compensa deshidratarea care apare în timp ce dormiți. Creierul nostru reprezintă aproximativ 70% apă, așa că apa este esențială. De altfel, hidratarea ne îmbunătățește vigilența și capacitatea de concentrare. Apoi, alegeți o masă simplă și echilibrată, pentru a vă hrăni și corpul, și mintea. Evitați alimentele dulci, căci acestea va afectează glicemia. Fulgii de ovăz, nucile, fructele proaspete și ouăle sunt toate opțiuni grozave. Acestea necesită mai mult timp pentru a se digera, ceea ce înseamnă că nivelul glicemiei nici nu va crește rapid, nici nu va scădea, ci veți avea energie susținută pe tot parcursul zilei. Cafeaua este obligatorie pentru mulți dintre noi, fiind foarte benefică și pentru digestie. Dar pentru a vă bucura de beneficiile cafelei, trebuie să optați pentru o cafea cât mai proaspătă și va trebui să decideți ce modele de cafetiere vi se potrivesc atât în ceea ce privește cerințele personale, dar și spațiul pe care îl aveți la dispoziție. Iar dacă cafeaua reprezintă în cele mai multe zile micul dejun, încercați să o transformați într-o băutură și mai benefică și nutritivă, adăugând în ea jumătate de linguriță de unt de cocos și puțină scorțișoară măcinată.
  2. Curățenie rapidă. Cu siguranță, adorați sentimentul de a vă întoarce de la servici și de a găsi casa curată și ordonată. Dar pentru a vă bucura de acest sentiment în fiecare zi, va trebui să mențineți curățenia, măcar în linii mari. Dacă aveți o familie numeroasă, optați pentru chiuvete de bucătărie mai mari sau prevăzute cu două compartimente. După micul dejun, puneți toate vasele în chiuvetă și lăsați-le la înmuiat. Apoi, faceți patul în dormitor, pentru a ști că vă întoarceți acasă la un dormitor curat și ordonat. Dacă aveți copii de vârstă școlară, deja îi puteți învăța cât de important este să își facă patul, să își strângă hainele și să păstreze ordinea pe birou. Iar dacă veți deschide și ferestrele în zorii zilei măcar pentru 10-15 minute, locuința va fi întotdeauna aerisită și nu veți fi întâmpinată de niciun miros neplăcut.
  3. Stabiliți ținutele de lucru. Acesta este un lucru pe care îl puteți face de cu seară sau, dacă aveți o oră liberă în weekend, cu atât mai bine. Practic, trebuie să vă decideți asupra câtorva ținute de lucru pentru a nu pierde timp prețios în fiecare dimineață, dar și pentru a arăta întotdeauna impecabil. În general, prea multe opțiuni ne pot copleși creierul. Cercetările au arătat că dacă trebuie să alegem dintre 15 opțiuni, deja creierul nostru își pierde eficiența. Pentru a nu vă copleși creierul, creați câteva „uniforme de lucru” și așezați acele piese vestimentare unele lângă altele. De exemplu, pantaloni negri lângă cămașă sau rochie cu cardigan și dresuri sau pantaloni cu top și pulover cu nasturi. Dacă reduceți numărul de posibilități la elementele care se încadrează în uniforma de lucru, veți petrece mai puțin timp cotrobăind în dulap în fiecare dimineață.

În cele din urmă, pentru a avea o zi productivă, foarte mult contează să ne stabilim obiective rezonabile. Cei mai mulți dintre noi ne creem liste cu tot felul de sarcini și activități de dus la îndeplinire pentru ca seara, când ne evaluăm lista, să observăm că n-am reușit să facem multe dintre lucrurile pe care ni le-am propus. Acest lucru se întâmplă adesea pentru că ne propunem să realizăm mai mult decât ne permit orele dintr-o zi. Faceți tot posibilul pentru a vă stabili obiective rezonabile pe măsură ce vă întocmiți lista cu activități. Dacă aveți o zi prea încărcată, eliminați sau reprogramați ceea ce nu este esențial. Veți fi mult mai concentrați și liniștiți să știți că aveți suficient timp pentru a face fiecare lucru de pe listă.

Dacă vă veți face timp pentru a vă perfecționa obiceiurile de dimineață, veți fi pregătiți pentru o zi productivă, în care veți da dovadă de eficiență și randament orice ați face.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *