3 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere pentru amenajarea unui apartament mic

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Amenajarea unui apartament mic poate fi o mare provocare pentru oricine, uneori chiar și pentru designerii de interior, fiind nevoie să își pună în valoare întreaga creativitate astfel încât spațiul să dispună de cele mai bune soluții de confort. Cu toate acestea, amenajarea unui spațiu mic nu este imposibil și de aceea este bine să conturezi încă din prima care sunt nevoile pe care le ai și mai apoi să identifici stilul care ți se potrivește. Mai mult ca sigur, ai putea opta pentru un stil minimalist, cu puține piese de mobilier, reușind astfel să lași mai mult loc în încăpere.

Iată mai jos 3 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere pentru găsirea celor mai bune soluții de amenajare pentru spațiile mici:

1. Alege soluțiile de iluminat perfecte

Un apartament ce dispune de multă lumină naturală, dar și bine aerisit este un loc în care te simți cel mai bine, în care te vei putea relaxa și în care te vei bucura de o energie pozitivă întreaga zi. De aceea, în fiecare zi este bine să deschizi cât mai larg ferestrele și să lași lumina de afară să pătrundă în casa ta.

Cu toate că lumina naturală este foarte importantă suntem cu toții conștienți că odată cu lăsarea serii avem nevoie de lumina artificială. Becurile trebuiesc alese cu multă grijă, la fel cum și corpurile de iluminat, pe lângă funcționalitatea acestora vor reuși să dea locuinței tale un farmec deosebit.

Ai putea alege becurile cu tehnologie LED, despre care poți citi mai multe aici și astfel te vei bucura de mai multă lumină și în același timp de o varietate de culori. Trebuie să cunoști că becurile cu led permit reglarea temperaturii de culoare, astfel fiecare spațiu va beneficia de lumina pe care ți-o dorești.

2. Alege piesele de mobilier potrivite

Acesta este un alt lucru important atunci când vorbești de aceste idei de amenajare pentru apartamente mici. Ar fi bine să alegi cât mai puține piese de mobilier pentru a nu aglomera foarte mult spațiul casei tale. În living ar fi bine să se regăsească o canapea încăpătoare și extensibilă pentru a beneficia și în această zonă a casei de un spațiu de dormit. De asemenea, dacă crezi că nu ai nevoie de mobilă de sufragerie, ai putea să eviți acest lucru și să prinzi televizorul de perete. În bucătărie ai putea alege corpuri de mobilă suspendate, în care să așezi lucrurile de care ai nevoie, iar în dormitor este bine să alegi un pat confortabil și un dulap pentru haine. Cu cât vei avea mai puțină mobilă, cu atât te vei simți mai bine, beneficiind de mai mult spațiu. De asemenea, mobilierul multifuncțional poate fi potrivit pentru amenajarea unui apartament mic, putând depozita obiectele de care ai nevoie.

3. Optează pentru alb sau pentru culori deschise

Iată un alt aspect important. Cu cât piesele de mobilier alese vor fi deschise la culoare sau cu cât pereții și tâmplăria vor fi albe cu atât vei avea senzația că spațiul de care dispui este mai mare. Cu toate acestea, alege accesorii colorate precum covorul, perdelele, draperiile sau pernele decorative. Acestea vor crea contrastul și veselia căminului tău.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *