3 modalități de finanțare pentru a construi sau a achiziționa o casă!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Achiziționarea sau construirea unei locuințe este un proces de lungă durată. Pe lângă investiția emoțională și de timp, acest proces necesită numeroase resurse financiare. Câștigurile personale pot fi economisite, însă majoritatea persoanelor necesită un ajutor financiar pentru a se putea apuca de construirea sau de cumpărarea unei case.

De cele mai multe ori, băncile vin în ajutorul oamenilor pentru a le oferi o sumă modică de bani, suficientă pentru un avans sau pentru acoperirea unor cheltuieli mai mari, cum ar fi achitarea mobilierului sau conectării diferitelor servicii. În continuare, vă vom prezenta trei dintre cele mai utile și sigure modalități de finanțare pentru dumneavoastră.

  1. Descoperitul de cont. Descoperitul de cont reprezintă o modalitate de finanțare ceva mai ușor de obținut, pe baza salariului. Pentru a putea beneficia de un astfel de program, trebuie în primul rând să se facă o analiză a dosarului persoanei care aplică. Beneficiile pe care le puteți avea de pe urma unui astfel de ajutorul cuprind accesul permanent la operațiuni online efectuate cu ajutorul Google și o aprobare rapidă din partea băncii. De asemenea, un alt avantaj foarte mare este acela că se plătește dobândă doar la suma utilizată din totalul sumei primite de la bancă. În ceea ce privește actele necesare, persoana care aplică trebuie să semneze un acord de interogare la ANAF, dacă veniturile sunt raportate acolo. În cazul în care veniturile nu sunt raportate la ANAF, este necesară o adeverință de venit. Pentru mai multe informații despre descoperitul de cont și actele necesare, puteți verifica informațiile de aici. O astfel de finanțare este ideală pentru persoanele care au deja suficient de mulți bani puși separat, dar le mai trebuie o sumă destul de consistentă pentru un avans la noua casă sau noul apartament.
  2. Credite pentru nevoi personale. Creditul pentru nevoi personale este întotdeauna o alegere sigură pentru atingerea scopurilor financiare. Acesta se bazează pe rate fixe lună de lună, ele fiind concepute pentru a fi cât mai avantajoase cu stilul de viață al persoanei care beneficiază de credit. De asemenea, nu se percep costuri la început când este vorba doar de analiză și administrare. Oferte sunt personalizate în funcție de mai mulți factori: suma de bani dorită, perioada de timp pe care se va întinde creditul, salariul lunar, istoricul bancar și mulți alți factori ce pot fi discutați cu specialiștii la bancă. Aprobarea este una rapidă după ce se completează toate formalitățile. Suma de bani pe care o puteți obține este suficientă pentru a finisa casa în care urmează să vă mutați, pentru a o mobila sau pentru a constitui avansul. Dacă sunteți dornici de mai multe informații despre un credit de nevoi personale, aici veți găsi toate datele necesare.
  3. Creditul pentru prima casă. Acest credit nu este disponibil pentru toată lumea, din păcate. Pentru a beneficia de un credit pentru prima casă, persoana care aplică trebuie să aibă până în 30 de ani, iar avansul minim este de 5%. Ratele plătite lunar au o dobândă de 5,37 % pe an, iar acordarea acestui credit se face în limita plafonului disponibil alocat de Ministerul de Finanțe. Acest credit poate fi folosit atât pentru achiziționarea unei locuințe noi, dar și pentru construirea unei locuințe noi în regim individual. Aceste aspecte legislative trebuie discutate cu consultantul bancar atunci când se face o analiză a dosarului, proces ce nu necesită achitarea vreunui

Indiferent de modalitatea de finanțare de care sunteți interesat, cel mai indicat este să vă consultați cu un responsabil bancar. Acesta vă poate răspunde tuturor întrebărilor și vă poate concepe cel mai eficient plan personalizat pentru un credit fără probleme. De asemenea, vă va oferi toate informațiile necesare cu privire la documentele necesare, durata de timp pe care se va desfășura creditul sau care ar fi cea mai optimă variantă pentru dumneavoastră.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *