3 modalități de îmbunătățire a confortului și stilului de viață

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă este un loc unde de abia așteptăm să ajungem la finalul unei zile aglomerate și unde ne putem bucura de confortul de care avem nevoie, atunci acasă este cu siguranță acel loc. Mulți dintre noi încercăm să ne menținem locuințele cât mai curate, cât mai primitoare și amenajate cât mai eficient, și asta pentru că apreciem rolul pe care îl are confortul asupra dispoziției noastre.

O locuință în care nu s-au mai făcut modificări și îmbunătățiri de ani de zile nu mai poate asigura confortul de care au nevoie toți cei ai casei. Prin urmare, dacă sunteți hotărâți că a sosit momentul pentru modificări interioare, iată câteva aspecte-cheie la care poate nu v-ați gândit, dar care cu siguranță vă sporesc semnificativ confortul, dispoziția și starea de sănătate:

  1. O garderobă pusă la punct cu mai puțin efort. Cu toții ne dorim să arătăm impecabil în fiecare zi, dar doar cei care se ocupă de spălarea și împăturitul rufelor știu că acestea sunt sarcini care, în continuare, sunt consumatoare de timp. Un echipament casnic de mare ajutor care v-ar putea facilita îngrijirea hainelor este un uscător de rufe. Altfel spus, un uscător de rufe vă scutește de efortul de a pune rufe la uscat, de a aștepta să se usuce și apoi de a le strânge. După spălarea rufelor, le veți pune în uscător, iar din uscător direct în dulap. Un uscător de rufe este indicat și dacă nu aveți suficient loc la dispoziție pentru unul sau două suporturi de rufe, dar și în timpul sezonului rece, când durează foarte mult ca hainele să se usuce.
  2. Preparați hrana acasă. Ca să fim sinceri, nimeni nu mănâncă doar de foame, ci adesea mâncăm și pentru a atinge o stare de confort. Tocmai pentru că dorim să scăpăm de stres, dorim să ne răsfățăm cu ceva bun sau poate că simțim nevoia să mâncăm pentru a ne alina o suferință, mulți păstrăm în dulapurile din bucătărie tot felul de dulciuri, chipsuri, ciocolate și alte alimente care nu ne fac deloc bine. A prepara hrana acasă este o modalitate rapidă și sigură de a obține echilibrul în viață. Și, în plus, sunt nenumărate mâncăruri delicioase și bogate în nutrienți, care se prepară rapid la cuptorul incorporabil. Gândiți-vă la câteva mere coapte stropite cu puțin extract de vanilie, zahăr din cocos, servite apoi cu puțin unt de arahide sau cu nuci mărunțite. E un desert mult mai sănătos decât o ciocolată. Apoi, de ce să mâncați un sendviș cu salam când puteți pregăti rapid la cuptor un cartof dulce cu rozmarin, usturoi și unt? Însuși actul de prepara hrană acasă aduce mai multă liniște în suflet și în minte.
  3. Îmbunătățiți calitatea aerului pe care îl respirați. Acesta este un aspect critic de care ar trebui să ne ocupăm cu toții. Petrecem mult prea mult timp în interiorul caselor și birourilor noastre, omițând beneficiile pe care ni le oferă plimbările în natură, în zonele cât mai depărtate de centrele urbane și de trafic. Ne putem propune să petrecem mai mult timp în natură, iar un alt pas pe care îl putem face pentru a ne ajuta plămânii să se încarce cu aer curat, este acela de a ne îmbunătăți calitatea aerului din locuințele noastre. Sunt mai mulți pași care pot fi efectuați, în funcție de particularitățile cu care se confruntă fiecare familie. De exemplu, cei care suferă de astm sau de alte afecțiuni respiratorii, ar trebui să renunțe la covoare și să folosească numaidecât un aspirator cu filtru HEPA. Mucegaiul trebuie numaidecât eliminat din fiecare locuință, căci este principalul vinovat al problemelor respiratorii. Apoi, în funcție de nivelul de umiditate din aer, avem nevoie fie de un umidificator care să ridice nivelul de umiditate, fie de un dezumidificator în spațiile cu prea multă umiditate, predispuse totodată și la apariția mucegaiului.

În cele din urmă, un difuzor de arome este o modalitate minunată de a vă parfuma locuința, de a respira un aer mai pur și de a distruge chiar o bună parte din bacteriile care contaminează aerul. Un difuzor eficient și estetic și câteva uleiuri esențiale de cea mai bună calitate vă vor îmbunătăți pe loc starea de spirit. În timpul iernii, sunt minunate uleiurile esențiale de eucalipt, de brad, de scorțișoară sau de portocale, în timp ce vara sunt foarte plăcute uleiurile de mentă, de lămâie, de tea tree și de levănțică.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *