3 modalități prin care dezumidificatorul combate alergiile și astmul

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În ultimii ani, datele arată că se petrec două fenomene la scară largă, și anume apar tot mai multe cazuri de alergii și de astm, iar al doilea fenomen are legătură cu faptul că oamenii petrec cea mai mare parte a timpului în interiorul construcțiilor. Alergiile și astmul afectează persoane de toate vârstele, de la bebelușii care de abia au pășit pe lume până la seniorii de vârstă înaintată. Fără dar și poate, între aceste două fenomene există o legătură foarte strânsă.

Calitatea aerului din interior este din ce în ce mai slabă. Fie că petrecem foarte mult timp în casă, fie că stăm la servici și uităm să mai ieșim la o plimbare, oriunde am fi, aerul pe care îl respirăm poate fi cauza multor boli. Sunt nenumărați factori care afectează calitatea aerului, printre care obiceiurile noastre de zi cu zi, vechimea unei construcții, materialele de construcție folosite, temperatura și nu numai.

S-ar putea deja să știți că purificatoarele de aer HEPA elimină alergenii și praful din aer. Totuși, soluția constă în controlarea în permanență a nivelului de umiditate din locuință și în menținerea umidității la un nivel corespunzător.

În rândurile următoare, vă explicăm trei modalități prin care un dezumidificator vă poate veni în ajutor atunci când doriți să preveniți sau să tratați alergiile și astmul.

  1. Dezumidificatorul oprește dezvoltarea mucegaiului. Aerul umed din locuința sau din biroul dumneavoastră – aerul umed însemnând un nivel de umiditate care depășește 50% – creează mediul ideal pentru ca mucegaiul să se dezvolte și să se răspândească. Dacă suferiți de alergii sau de astm, mucegaiul poate declanșa aceleași simptome ca și polenul în aer liber. Utilizarea unui dezumidificator casnic oprește dezvoltarea mucegaiului prin reducerea umidității din aer și prin menținerea umidității la un nivel corespunzător în toată locuința. Pentru a elimina și pentru a preveni mucegaiul interior, utilizați dezumidificatorul pentru a menține un nivel de umiditate cuprins între 45% și 50%.
  2. Dezumidificatorul elimină acarienii de praf. Acarienii de praf sunt creaturi microscopice care se alimentează cu celulele moarte ale pielii și care preferă confortul saltelelor, așternuturilor, tapițeriei, perdelelor și covoarelor. Aceste organisme microscopice se reproduc rapid în medii calde și umede și se numără printre cele mai frecvente cauze ale alergiilor și astmului. Pentru ca aceste organisme să nu mai aibă șanse de supraviețuire, păstrați nivelul umidității sub 50%, folosind un dezumidificator, așa cum sunt cele prezentate aici. Odată ce nivelul umidității se află sub control, spălați așternuturile la temperaturi mai mari de 50 de grade o dată pe săptămână și curățați în mod regulat perdelele, covoarele și tapițeriile folosind un aspirator sau un aparat cu abur pentru a scăpa de reziduurile acarienilor și pentru a-i ține la distanță.
  3. Dezumidificați subsolul casei pentru a vă bucura de o casă fără alergeni. Majoritatea persoanelor consideră că baia și bucătăria sunt locurile cu cel mai ridicat nivel de umiditate. Ar putea fi, dar nu trebuie să uităm de subsolul casei. Subsolul sau beciul casei este, în cele mai multe cazuri, principalul răspunzător pentru alergenii din interiorul casei. Până la 50% din aerul din casă provine din subsol, iar aerul din subsol prezintă întotdeauna un nivel de umiditate mai mare decât aerul din casă. Dacă subsolul sau beciul casei este prea umed, aerul care se deplasează în toate încăperile locuinței poate fi infestat cu spori de mucegai, cu acarieni de praf și tot felul de bacterii care afectează imunitatea. Un dezumidificator amplasat în beci sau în subsolul casei poate transforma acest spațiu vulnerabil într-unul sigur astfel încât întreaga locuință să beneficieze de un aer mai curat și mai sănătos.

În mod alternativ, puteți utiliza un higrometru pentru a monitoriza nivelul de umiditate, astfel încât veți ști întotdeauna dacă trebuie să folosiți dezumidificatorul mai des sau mai puțin frecvent.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *