3 modalități prin care putem trăi în armonie cu natura

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pentru mulți dintre noi, experiența Coronavirus a fost una traumatică, în urma căreia am deschis mai bine ochii. Dacă înainte de pandemie, prea puțin ne păsa de natură, de cât de curată și de sănătoasă este, iată că în lipsa aerului proaspăt, am ajuns să o apreciem mai mult. Mulți dintre noi ne dorim acum să trăim în armonie cu natura, să dăm dovadă de mai mult respect și să încercăm ca prin traiul nostru să nu îi provocăm răni adânci.

Poate că ne gândim că personal nu putem face mare lucru pentru a opri poluarea sau violența la adresa animalelor sau contaminarea apelor și oceanelor, dar în realitate, putem face foarte multe pentru a schimba în bine starea de sănătate a naturii. Fiecare mic gest contează, iar dacă mai multe persoane vor începe să facă astfel de mici gesturi, cu siguranță vom începe să trăim vieți mai calitative și vom reuși să lăsăm în urmă un Pământ de care se pot bucura și copiii noștri.

Iată ce putem face în viețile noastre pentru a respecta natura:

  1. Să ne bucurăm de soare. Sunt nenumărate studii care ne arată că nu am descoperit încă nici măcar pe un sfert adevăratul potențial al energiei solare. Soarele are grijă ca hrana noastră să crească, ca noi să primim vitamina D și ca locuințele noastre să aibă parte de apă caldă și de căldură cu ajutorul sistemelor solare cum sunt cele de aici. Din ce în ce mai multe locuințe, care se doresc a fi atât ecologice cât și inteligente, sunt prevăzute cu sisteme solare performante. Mai apoi, oamenii de știință din întreaga lume fac nenumărate cercetări prin care, tot cu ajutorul energiei solare, ar putea să sporească resursele de apă în țările care nu beneficiază de luxul de a avea apă la robinet.
  2. Să punem la loc ceea ce am luat. Dacă vrem să ne bucurăm de ordine, de prosperitate și de confort, atunci ar trebui să respectăm regula simplă de a pune la loc ceea ce am luat. Dacă veți respecta această regulă în propria locuință măcar 7 zile, veți observa că totul în jur va fi mai curat și mai ordonat și fiecare lucru va fi întotdeauna la locul său. Așa, reușim să fim mai ordonați, mai productivi și mai energici. Tot pentru liniște sufletească și pentru prosperitate, este bine să dăm înapoi ceea ce am împrumutat. Iar de la natură am împrumutat cam multe. Împrumutăm în fiecare clipă aerul pe care îl respirăm și pe care îl contaminăm, apa, soarele, lemnul și tot ceea ce formează viața. Dacă vrem cu adevărat să trăim o viață sustenabilă, atunci ar trebui să urmăm exemplu celor care încă mai folosesc sobe și a celor care preferă să folosească cazane cu combustibil solid, așa cum sunt cele de aici. Daunele pe care le aducem naturii sunt astfel diminuate. În plus, este o daună pe care o putem repara, plantând brazi și copaci. Este și o modalitate prin care putem folosi ceea ce până nu demult părea de nefolosit, de la așchii și scoarță de copac până la peleți și brichete ecologice.
  3. Să limităm utilizarea plasticului. Unul dintre cei mai înverșunați dușmani ai naturii, plasticul amenință orice suprafață uscată și marile întinderi de apă. Cade în responsabilitatea noastră să limităm utilizarea plasticului. Există nenumărate modalități prin care putem face asta. De exemplu, putem reutiliza de mai multe ori sacoșele de cumpărături, le putem oferi condițiile necesare pentru descompunere și putem opta pentru articole de îngrijire personală și de curățare a casei care vin în ambalaje biodegradabile. Putem achiziționa periuțe de dinți din lemn, geluri de duș, șampoane și detergenți în recipiente fabricate din trestie de zahăr și putem opta pentru caserole din sticlă în detrimentul celor din plastic.

O altă modalitate prin care putem să trăim puțin mai în armonie cu natura este aceea de a ne cultiva propria hrană sau măcar de a face cumpărături local, reducând astfel nevoia de utilizare a pesticidelor și îngrășămintelor chimice. O zi pe săptămână fără carne în farfurie este o opțiune simplă și minunată prin care putem oferi o mână de ajutor naturii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *