3 modalități simple prin care te poți bucura de o stare mai bună de sănătate

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Starea noastră de sănătate depinde de o multitudine de factori, printre care regimul alimentar, dacă practicăm sau nu exerciții fizice, cât de stresați suntem, cât de bine ne odihnim și cât de pozitivi suntem. Sunt numeroase gesturi simple pe care le putem face în fiecare clipă pentru a ne bucura de o stare mai bună de sănătate.

O plimbare de câteva minute pe jos, mai multă apă consumată, mai puțin zahăr și sare, o seară relaxantă petrecută alături de cei dragi departe de telefon și de calculator, precum și o casă curată și organizată, în care ne putem practica pasiunile – contribuie toate la o stare excelentă de sănătate fizică și psihică.

Este dificil, dacă nu chiar imposibil, să ne schimbăm viața peste noapte. Nici nu este recomandat să adoptăm prea multe schimbări deodată, așa că pașii treptați sunt cei mai siguri și cei mai stabili. Iată, în rândurile de mai jos, câteva măsuri pe care le puteți adopta pentru o stare mai bună de sănătate:

  1. Consumați mai multă apă. Apa este un ingredient esențial pentru toate formele de viață. Fie că vorbim de plante, ecosisteme sau de oameni, apa este o necesitate pentru tot ceea ce există pe pământ. Până la urmă, corpul nostru este alcătuit din aproximativ 60% apă, iar pe parcursul zilei pierdem o cantitate enormă de apă. Din acest motiv, este important să consumăm cât mai multă apă curată. Cu cât apa este mai purificată, cu atât vom avea parte de mai multe beneficii. De fapt, purificarea apei este, probabil, cea mai simplă modalitate prin care vă puteți îmbunătăți viața dumneavoastră și a tuturor membrilor familiei. Aici veți găsi mai multe modele de purificatoare de apă, însă ceea ce este important de știut este că prin procesul de purificare a apei se elimină substanțele chimice nocive. Acesta este beneficiul imediat al purificării apei. Apa de la robinet conține tone de aditivi și substanțe chimice. O apă nepurificată conține fluor, arsenic, plumb și rugină, pentru a numi doar câteva dintre substanțele periculoase. De asemenea, aparatele de bucătărie se vor bucura de o durată de funcționare mai lungă dacă veți opta pentru un purificator de apă. Oalele, expressor-ul și fierbătorul sunt doar câteva echipamente de bucătărie care vor rezista mai mult dacă veți folosi apă purificată.
  2. Mențineți un nivel de umiditate sub 55% în toate încăperile locuinței. De exemplu, acarienii de praf reprezintă cea mai frecventă cauză a alergiilor. Acarienii de praf trăiesc și se înmulțesc cu ușurință în locuri calde și umede. Preferă temperaturile ridicate și un nivel de umiditate de 75 până la 80%. În schimb, acarienii de praf mor atunci când nivelul de umiditate scade sub 50%. În general, nu se găsesc acarieni în climatul uscat. Aici puteți afla mai multe informații despre cum vă afectează nivelul de umiditate din interiorul locuinței dumneavoastră. Dacă nivelul de umiditate este prea ridicat, poate apărea mucegai. Atunci când persoanele care suferă de alergie la mucegai inhalează sporii, ei vor prezenta rapid simptome de alergie.
  3. Respectați un program constant de curățare a locuinței. Particulele de praf se găsesc adesea în perne, saltele, în covoare și în mobilierul tapițat. Cu alte cuvinte, o locuință nu trebuie să fie vizibil murdară pentru a declanșa o serie de reacții alergice. Particulele de praf sunt prea mici pentru a putea fi văzute și, de multe ori, nu pot fi îndepărtate folosind proceduri normale de curățare. De fapt, o curățenie viguroasă poate înrăutăți simptomele unei persoane alergice. Nu este suficient să aspirăm și să ștergem praful, ci putem să acoperim saltelele, pernele și mobilierul tapițat cu huse rezisente la praf. De asemenea, este esențial să spălăm așternuturile și păturile în fiecare săptămână, folosind temperaturi înalte. Persoanele foarte sensibile la praf pot renunța la covoare, la draperii și la orice alte materiale textile care nu pot fi spălate cu regularitate.

Foarte recomandate sunt și filtrele HEPA care captează acarienii de praf și alți alergeni. Schimbați filtrele la fiecare trei luni pentru a vă asigura că acestea rămân eficiente.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *