3 moduri economice prin care îți poți renova întreaga locuință

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pe cât sunt de încântătoare, planurile de renovare a casei sunt adesea deosebit de scumpe. Totuși, renovarea fiecărei încăperi poate fi efectuată dacă dispuneți de un buget restrâns atât timp cât planificați întregul proces în mod eficient și ocoliți cele mai comune greșeli costisitoare. Indicat ar fi ca planul de ansamblu să fie împărțit apoi în planuri mai mici, în funcție de spațiul pe care îl aveți la dispoziție, de complexitatea lucrărilor de renovare și de buget.

Pentru că tot suntem la capitolul buget, este important să decideți care sunt cerințele personale pentru fiecare lucrare de renovare și care este limita totală de cheltuieli. Cel mai bine este să aveți întotdeauna în vedere un buget subestimat și să nu vă gândiți că dacă ați mai mări bugetul, situația va fi mai ușoară. Este suficient să vă depășiți bugetul de doar două-trei ori pentru ca renovarea să fie una costisitoare.

După stabilirea bugetului, faceți o listă amplă cu acele lucruri de care aveți nevoie. În cele ce urmează, vă sărim în ajutor cu 3 modalități economice prin care vă puteți renova locuința:

  1. Planificarea eficientă este cheia unei renovări eficiente. Atunci când vine vorba de o renovare de mare amploare, este necesar să vă concentrați atât asupra imaginii mari, cât și asupra părților mai mici. Cu alte cuvinte, este bine să întocmiți un plan general de renovare, precum și schițe de renovare pentru fiecare zonă a locuinței. Pentru întocmirea unor planuri și liste de cumpărături cât mai precise, vă poate fi de ajutor un telemetru care măsoară cu precizie suprafețele, chiar și în zonele cele mai inaccesibile. Bineînțeles, puteți apela și la serviciile unui arhitect, dar în acest caz costul renovării poate depăși bugetul alocat. În schimb, dacă sunteți direct responsabil de proiectul de renovare, puteți să vă gândiți pe îndelete la cerințele personale, să vă stabiliți un obiectiv final pentru fiecare spațiu din casă și să treceți la acțiune doar atunci când sunteți 100% convins că planul elaborat va fi unul de succes.
  2. Cercetați piața. Veți fi surprins de multitudinea de opțiuni pe care le aveți la dispoziție odată ce începeți să cercetați. De exemplu, o cameră termoviziune este un dispozitiv excelent care vă ajută să măsurați în timp real temperatura și care vă transmite imagini precise și de înaltă calitate tocmai pentru a ocoli greșelile privind temperatura sau umiditatea. Mai puține greșeli înseamnă bani economisiți. Tot pentru a economisi bani, puteți să vă orientați atenția spre mobilier second-hand sau să faceți cumpărături online, fără nicio grabă. Cumpărăturile online vă permit să analizați mai multe oferte și să comparați prețurile, astfel încât să puteți opta întotdeauna pentru cel mai convenabil preț.
  3. Ușile sunt cele care creează prima impresie. Atunci când intrăm într-o casă, ușile sunt cele pe care le observăm prima dată. Prin urmare, dacă nu puteți schimba complet ușa sau dacă ușa existentă este într-o stare bună de funcționare, dar are un aspect neplăcut, atunci o puteți vopsi. Ușile, prin culoarea lor, pot afecta iluminarea casei. În mod ideal, culoarea ușii trebuie să fie puțin mai deschisă decât culoarea pereților. În funcție de concentrația de lumină din interiorul casei dumneavoastră, încercați să vopsiți ușile în diverse nuanțe deschise pentru a optimiza cantitatea de lumină de care beneficiază locuința.

O altă modalitate ieftină prin care puteți renova locuința constă în folosirea oglinzilor. Este un truc vechi și ieftin, dar în continuare foarte util. Dacă doriți ca o încăpere să pară mai mară, nu trebuie decât să montați o oglindă pe un perete, de regulă pe un perete aflat în fața unei ferestre, pentru ca natura să se oglindească. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *