3 moduri în care mutarea într-o locuință mai mică poate fi benefică

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Schimbarea locuinței poate fi privită ca un nou început sau ca pe o oportunitate de a o lua de la capăt, indiferent că ați achiziționat o proprietate sau că închiriați un spațiu. Dacă ați decis să vă mutați într-un spațiu de dimensiuni mai reduse, atunci trebuie să vă așteptați la foarte multe beneficii. În esență, va trebui să petreceți mai puțin timp pentru a face curat și veți avea mai mult timp pe care îl puteți petrece alături de cei dragi.

În general, oamenii sunt adepții rutinei și obișnuinței, așă că orice tip de schimbare poate fi văzută ca un șoc. Unii pot considera mutarea într-o nouă locuință ca fiind plăcută și provocatoare, deoarece își părăsesc zona de confort, în timp ce alți oameni pot vedea doar partea negativă a schimbării și pot considera că nimic nu va mai fi vreodată la fel. Iată că schimbarea locuinței este un eveniment pe care unii îl îmbrățișează, în timp ce alții îl evită cu orice preț. Mulți dintre noi am fost deja în situația de a ne muta și cel mai bun sfat ar fi să ne bucurăm de fiecare moment al acestei schimbări.

Există mai multe lucruri pe care le putem face pentru ca noua locuință, deși mai mică, să fie caldă și primitoare. Înainte de a porni pe noul drum, gândiți-vă la noua locuință ca la un loc în care de abia așteptați să vă întoarceți, deoarece este amenajat într-un mod relaxant, confortabil și plăcut. Iată, așadar, ce trebuie să faceți pentru ca mutarea într-o locuință mai mică să fie un eveniment plăcut:

  1. Organizați-vă lucrurile. Dacă ați căutat apartamente în Timișoara și ați optat pentru unul de dimensiuni mai reduse, gândiți-vă că mutarea într-un loc mai mic este o oportunitate de a scăpa de excesul de lucruri pe care le-ați acumulat de-a lungul timpului. Se crede că dezordinea atrage dezordinea. Acum este timpul potrivit de a îmbrățișa ideea de viață minimalistă. În primul rând, analizați cu atenție spațiul disponibil în noul apartament, apoi încercați să atribuiți un loc fiecărui lucru pe care îl dețineți. Trebuie să există un sertar, un raft sau un dulap pentru fiecare lucru în parte. Dacă observați că unele obiecte nu au un spațiu al lor, atunci înseamnă că nu aveți nevoie de acele obiecte și le puteți dona sau vinde.
  2. Personalizați noua locuință. Mutarea într-un nou apartament, indiferent că l-ați cumpărat sau că ați optați pentru apartamente de închiriat în Constanța implică, de asemenea, să decorați spațiul după bunul plac. Aceasta este o șansă să alegeți piese de mobilier, covoare și rafturi noi, care să ofere locuinței un aspect plăcut. Amestecați tipurile de mobilier, deoarece tendința de a avea un set de living a rămas undeva în anii 2016-2017. În schimb, puteți alege un fotoliu confortabil într-o nuanță îndrăzneață pe care îl puteți combina cu o canapea din catifea la fel de îndrăzneață. Cu alte cuvinte, un apartament mic este o șansă de a vă expune stilul personal.
  3. Frumusețea este în detaliile atent alese. Pentru ca noua locuință să vă poată reda stilul personal, trebuie să gândiți în termeni de detalii. Conform noilor tendințe de decorare, culorile îndrăznețe și texturile aparte sunt cele mai apreciate, așa că nu vă dați înapoi din a vărui living-ul cu un var velvet. De asemenea, puteți decora pereții dormitorului sau ai camerei de zi cu piese de artă care vă fac să zâmbiți. Nu uitați de ferestre, deoarece acestea pot arăta un pic goale fără perdele, draperii sau jaluzele. Materialele și imprimeurile joacă un rol important în alegerea perdelelor, deoarece într-un final perdeaua va oferi intimitate și va adăuga un plus de atractivitate și de căldură în fiecare încăpere.

Să locuiți într-un apartament mai mic înseamnă să petreceți mai puțin timp curățând-ul și având grijă de acesta, ceea ce vă lasă mai mult timp pentru a ieși și pentru a vă bucura de lume. Întreținerea unui spațiu mai mic întotdeauna necesită mai puțin timp și energie. Când programul este mai liber, avem mai mult timp pentru a ne bucura de lucrurile care ne fac cu adevărat fericiți.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *