3 moduri în care puteți amenaja eficient și practic un spațiu restrâns

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Amenajarea eficientă și practică a spațiilor devine, pare-se, o tendință de ultim moment. Fie că doresc să afle cum să aranjeze cât mai eficient hainele în dulap, cum să depoziteze zeci de perechi de pantofi, cum să organizeze toate lucrurile dintr-un birou sau cum să amenajeze o cameră de zi într-un loc care să îi mulțumească pe toți ai casei, amenajarea practică și cât mai minimalistă se află în fruntea tuturor regulilor de organizare a unui spațiu.

În cele ce urmează, vă prezentăm câteva modalități simple prin care puteți amenaja un spațiu care să corespundă cu nevoile personale.

  1. Optați pentru piese de mobilier multifuncționale. Dacă locuiți într-o casă sau un apartament cu doar câteva camere și obișnuiți să aveți prieteni peste noapte sau oaspeți în vizite mai lungi, atunci cu siguranță căutați o modalitate prin care să vă puteți acomoda oaspeții. Saltelele de dormit sau paturile cu apă nu sunt tocmai foarte confortabile, deși ocupă puțin spațiu. Cu ajutorul unei canapele extensibile, așa cum găsiți aici, puteți să vă bucurați de o locuință primitoare și practică și care vă poate acomoda vizitatorii. Atunci când nu aveți musafiri, canapeaua poate fi strânsă, ocupând mai puțin loc. Dacă în majoritatea zilelor o canapea extensibilă este locul preferat unde vă adunați toți membrii familiei și vă uitați la televizor, atunci când vizitatorii vă bat în ușă, aceeași canapea se poate transforma într-un pat confortabil.
  2. Amenajați spațiul în așa fel încât să corespundă nevoilor tuturor membrilor familiei. Camera de zi este, de regulă, locul unde se adună toți membrii familiei, ceea ce este minunat. Camera de zi vă oferă, practic, șansa de a petrece timp de calitate alături de toți cei dragi. Însă, cum să facem atunci când cei mici doresc să coloreze, iar copiii mai mari împreună cu părinții doresc să vizioneze un film? Atunci când familia este formată din mai mulți membri, trebuie să țineți cont de cerințele fiecăruia. Prin urmare, o masă pentru cei mici unde se pot juca și colora în voie este foarte utilă. La fel de eficient este și un colțar extensibil, precum sunt cele de aici, care vă poate acomoda întreaga familie. Un lampadar sau o mică veioză este un accesoriu esențial în camera de zi, mai ales dacă obișnuiți să citiți în timp ce copiii desenează sau își fac temele.
  3. Amenajați o încăpere în funcție de activitățile care se vor desfășura acolo. Camerele copiilor par să fie cele mai complexe încăperi. Mai ales dacă cel mic merge la școală, dar în continuare se joacă sau are tot felul de pasiuni, camera sa va trebui să răspundă tuturor cerințelor. Cu siguranță, vă doriți ca încăperea să fie cât mai structurată, organizată, iar copilul să se poată odihni liniștit, fără să fie stimulat de toate lucrurile care îl înconjoară. După cum puteți bănui deja, nu este deloc indicat să montați un televizor în camera copilului. Iar dacă deține un laptop sau un calculator, ar trebuie să verificați în mod constant site-urile pe care le frecventează. Zona de dormit poate fi una cât mai simplă și odihnitoare și poate fi separată de restul camerei cu ajutorul unui despărțitor, al unui paravan sau al unui corp de mobilier cu rafturi. Cu ajutorul despărțitoarelor de cameră și al rafturilor, camera copilului poate include cu ușurință o zonă de dormit, o mică bibliotecă, o zonă restrânsă de joacă și chiar și un spațiu pentru practicarea pasiunilor, fără să lase impresia unei încăperi aglomerate.

În concluzie, cu ajutorul pieselor de mobilier multifuncționale, indiferent cât de restrânsă sau de generoasă este o locuință, poate să răspundă nevoilor fiecărui membru al familiei.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *