3 moduri prin care îți poți amenaja locuința confortabil, frumos și cu bani puțini

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă ar fi să numim o tendință în interioare care ne-a atras atenția și care parcă ne-a stârnit tuturor cheful de reamenajare, atunci ar fi vorba de stilul scandinav. Fiecare stil de amenajare are o amprentă a sa, indiferent că vorbim de stilul cottage, de vintage, de glamour, de bohemian-chic, de stilul clasic sau de cel tradițional. Totuși, stilul scandinav prezintă unele mari avantaje, și anume îmbină utilul cu plăcutul, invitând, de asemenea, minimalismul. Stilul scandinav este și un stil care se bazează foarte mult pe elemente naturale pentru a definitiva amenajarea.

Când spunem scandinav, gândul ar trebui să ne zboare spre pereți albi sau cât mai deschiși la culoare, spre țesături monocrome, spre perdele ușoare, spre piese de mobilier multifuncționale și pe cât mai multe elemente naturale, în special lemn, piatră și, desigur, lumina naturală a soarelui. Rezultă o locuință practică, eficientă, aerisită, primitoare și confortabilă.

Dacă sunteți în căutare de idei pentru a vă amenaja locuința în stil scandinav, iată câteva noțiuni de bază:

  1. Natura trebuie să fie elementul central al amenajării. Până nu demult, televizorul era piesa centrală a unei camere de zi, în timp ce patul matrimonial king-size era partea centrală a dormitorului. Iată că stilul scandinav nu se bazează pe dispozitive electronice și nici pe piese uriașe de mobilier, ci mai degrabă se bazează pe naturalețe, pe culori deschise, pe lumina soarelui și pe elemente naturale. Partea frumoasă este că putem să creem tot felul de obiecte decorative, făcând o plimbare în natură și împrumutând de acolo fel și fel de elemente, de la pietre, conuri și până la castane, frunze uscate și crengi. Florile de apartament sunt de nelipsit din amenajare, căci reprezintă pata principală de culoare, plus că împrospătează amenajarea și purifică aerul. Din nou, nu trebuie să investiți cine știe ce sume uriașe de bani pe plante exotice, ci vă puteți rezuma la o plantă de Aloe Vera, la un ghiveci mic cu rozmarin, la un eucalipt, dar și la alte plante cu foliaj spectaculos. Atunci când achiziționați plante, aveți grijă să existe o compatibilitate între cerințele lor de îngrijire și condițiile reale pe care le puteți oferi. Apoi, un coș cu câteva conuri, nuci, castane și o lumânare din soia poate fi tot ce aveți nevoie pentru a decora măsuța de cafea din camera de zi.
  2. Bucătăria rămâne în continuare sufletul casei. Întreaga locuință trebuie să fie primitoare și confortabilă, dar ce e drept, parcă în bucătărie ne putem pune cel mai bine pe picioare servind o cafea tare sau oferindu-i corpului o masă hrănitoare. Tot aici facem teme cu cei mici, plătim facturi și punem țara la cale când vin prietenii în vizită. Cu alte cuvinte, bucătăria – poate mai mult ca oricare altă încăpere – trebuie să fie frumoasă, practică și cât se poate de funcțională. De aici puteți împrumuta câteva idei ingenioase de amenajare a bucătăriei, fără să fiți nevoiți să investiți sume substanțiale de bani.
  3. Confort mai presus de toate. Stilul scandinav este unul care se bazează pe confort, siguranță și funcționalitate, eliminând cu totul obiectele decorative și alte lucruri de prisos. Spre deosebire de stilul 100% minimalist, stilul scandinav este cu mult mai primitor și permite proprietarului să își reflectă personalitatea în amenajarea locuinței, doar că exclude acumularea de lucruri. Atât timp cât avem câteva elemente și decorațiuni naturale, ne putem orienta atenția spre confort. Așternuturile calitative din bumbac, lână sau in, covoarele groase și prosoapele de diferite dimensiuni fac parte din confortul scandinav. Nu avem nevoie de tot felul de accesorii mărunte și obiecte decorative pe care se depune praful, însă este o plăcere să ne odihnim într-un așternut de cea mai bună calitate sau să ne înfășurăm într-un prosop gros la ieșirea din duș.

În cele din urmă, s-ar putea spune că stilul scandinav este unul dintre cele mai calitative și accesibile stiluri de amenajare, care chiar ne permite să ne dăm frâu liber imaginației și să ne decorăm locuințele după cum ne dictează creativitatea, nu în funcție de accesoriile pe care le găsim pe rafturile magazinelor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *