3 moduri prin care poți obține o grădină colorată și proaspătă în fiecare anotimp

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pentru foarte multe persoane, frumusețea de a sta la casă este dată de grădină. Cu toate că spațiul generos este o necesitate pentru majoritatea celor care caută o locuință, parcă nimic nu oferă mai multă bucurie și confort sufletesc decât o grădină, fie ea și de mici dimensiuni, dar care abundă în verdeață, în flori vesele și elegante și în arbuști plăcut parfumați. Totuși, cei mai mulți dintre noi ajung să locuiască la casă după mulți ani de stat la bloc, așa că nu avem cum să știm tot felul de informații despre plante, despre pământ, despre când să plantăm și cum să îngrijim mica grădină.

În rândurile care urmează, vom vedea care sunt acele plante și arbuști care au grijă de frumusețea grădinii în fiecare anotimp:

  1. Flori de primăvară. Pentru a ne bucura de o grădină superbă cât este primăvara de lungă, trebuie să ne ocupăm de ea încă din toamnă. Mai precis, vom avea nevoie de bulbi pe care îi putem planta atât în pământ, cât și în ghivece. Begoniile, de exemplu, se pot planta atât în grădină, cât și în ghivece și jardiniere, iar îngrijirea begoniilor nu este nicidecum complicată. Urzicuțele din familia Coleus sunt la fel de impresionante și li se aplică, în mare, aceleași reguli. Sunt nenumărate tipuri de bulbi care vă oferă culoare și prospețime în grădină de la lună la lună, începând cu ghioceii, irișii, brândușele de primăvară cunoscute sub denumirea de crocus, apoi zambile, lalele și narcise. Panseluțele, verbinele și garofițele sunt nelipsite și ele din grădinile de primăvară, continuând spectacolul de culori până în vară. Canna este o altă plantă care începe să își facă apariția în grădinile noastre, la fel ca și calelele.
  2. Arbuști de primăvară. Pe lângă faptul că ne garantează un tablou de culoare și de frumusețe săptămăni la rând, după trecerea perioadei de înflorire, arbuștii ne asigură și intimitate, mai ales că mulți dintre noi am început să preferăm gardurile vii realizate din diferite tipuri de arbuști în locul îmbrăcării gardurilor în soiuri de plante urcătoare, cum ar fi iedera, vița canadiană, trandafirul sau caprifoiul. Primul arbust care anunță venirea primăverii este forsiția, numit pe bună dreptate ploaia de aur. Apoi, cine nu iubește florile de liliac cu al lor parfum încântător? Călinul, cunoscut popular ca bulgăre de zăpadă, este iarăși plin de delicatețe și de eleganță. Iasomia, deși înflorește mai târziu în luna mai, este și ea de o frumusețe aparte. Iar dacă vă bucurați de o grădină mai generoasă, atunci vă puteți crea propriul colț de rai cu arbori de o frumusețe greu de egalat, așa cum este cea a cireșilor japonezi, a magnoliilor sau a prunului ornamental.
  3. Flori de vară. În funcție de suprafața grădinii, putem opta atât pentru bulbi, cât și pentru flori. Bulbii de gladiole, de tuberoze, de ranunculus și de crini vom avea grijă să îi plantăm din primăvară, chiar de la sfârșitul lunii martie dacă vremea se încălzește. Apoi, foarte multe flori considerate rustice, aduc culoare și frumusețe chiar și în locurile cele mai umbrite. Echinaceea, margaretele, macii, cafeluțele, nemțișorul sau degețelul sunt flori perene care atrag toate privirile. Hortensiile, mai ales că au apărut și pe piața noastră foarte multe soiuri arbustive, ne încântă cu eleganța lor până vara târziu. Mușcatele și petuniile se pricep de minune să ne decoreze terasele și balcoanele.

Dacă vine toamna, asta nu înseamnă că trebuie să întoarcem spatele grădinii noastre și să fugim în casă la căldură. Mai ales dacă vremea frumoasă ține cu grădinile noastre, atunci ar fi păcat să nu plantăm din primăvară măcar câțiva bulbi de dalii a căror frumusețe poate fi admirată ore în șir. Daliile pom-pom și cele din soiul dinner-plate sunt printre cele mai îndrăgite flori pentru buchetul miresei. În cele din urmă, încheiem spectacolul de culoare cu minunatele crizanteme.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *