3 moduri prin care poți obține un mediu curat și sănătos în locuința ta

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cu toții ne dorim ca mediul în care trăim, respirăm și dormim să fie unul cât mai aproape de perfecțiune. Un ambient plăcut înseamnă confort și o stare excelentă de sănătate, care nu este pusă în pericol la orice pas de alergeni, de iritanți și de alți dăunători. Bineînțeles, trebuie să fim realiști, de aceea admitem că mediul interior perfect nu există. Din fericire, se poate vorbi despre o serie de tehnologii care sunt disponibile în prezent, care facilitează obținerea unui mediu sănătos și care ne permit să trăim în confort în fiecare zi.

Ori de câte ori vorbim despre calitatea mediului din casele noastre, trebuie să aducem în discuție toți factorii implicați, precum iluminare, sunet sau vibrații externe, precum și calitatea și temperatura aerului. Pe măsură ce tot mai multe persoane își petrec cea mai parte parte a timpului acasă, calitatea aerului devine o necesitate. Dacă locuința noastră este prevăzută cu un aparat de aer condiționat, atunci numaidecât unitatea centrală de aer condiționat ar trebui să furnizeze un aer curat, lipsit de poluanți nocivi, toxici și contaminanți. Mai ales în cazul persoanelor care suferă de alergii, astm sau alte boli respiratorii, calitatea aerului din mediul interior are o importanță uriașă. Un studiu realizat în anul 2017 de către Organizația Mondială a Sănătății a raportat 7 milioane de decese premature anual, din cauza calității slabe a aerului.

Ozonul și particulele pot agrava afecțiunile respiratorii, pot declanșa atacuri de astm și pot provoca reacții alergice. Din fericire, există o serie de dispozitive și tehnologii care pot ajuta la îmbunătățirea calității aerului din locuințele noastre. Fiecare dintre acestea poate avea un impact semnificativ asupra calității aerului din casele noastre:

  1. Dezumidificator sau umidificator. Pe de o parte, aerul uscat poate irita căile nazale și plămânii, în timp ce aerul umed poate încuraja apariția și înmulțirea bacteriilor și mucegaiului. Menținerea unui nivel adecvat de umiditate este esențial pentru a beneficia de un mediu cât mai curat și sănătos. În mod ideal, nivelul de umiditate trebuie să se situeze undeva între 40 și 55%. Un dezumidificator joacă un rol important, cu atât mai mult dacă locuiți într-un climat umed sau locuința personală este afectată de umiditate sau mucegai.
  2. Purificator de aer. Foarte multe tipuri de dezumidificatoare, cum sunt acestea, îndeplinesc și funcția de purificare a aerului. Prin curățarea și purificarea aerului, dezumidificatorul meține un nivel corespunzător de umiditate și, totodată, elimină praful, polenul și bacteriile, adică toți factorii care declanșează alergii. Prea puține dispozitive îmbunătățesc atât de dramatic calitatea aerului din locuințele noastre.
  3. Termostat inteligent. Un termostat inteligent este, în cele mai multe cazuri, un dispozitiv programabil care vă permite să vă încălziți locuința de la distanță, folosindu-vă telefonul, tableta sau calculatorul. Termostatul inteligent vă ajută să economisiți energie și să reglați temperatura în timp ce sunteți în drum spre casă, de exemplu. Unele modele foarte moderne pot detecta alergenii și pot ajusta temperatura în consecință.

Cu ajutorul acestor dispozitive moderne prin care putem regla calitatea aerului din locuințele noastre, acel ambient aproape perfect este acum la îndemâna fiecărei persoane preocupate de starea sa de bine și de sănătatea sa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *