3 moduri simple și rapide prin care îți poți moderniza baia

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Baia este una dintre cele mai solicitate încăperi din întreaga casă. Aici alergăm dimineața pentru a ne revigora sub duș după o noapte de odihnă, aici apelăm la toate trucurile pentru a arăta cât mai tineri și atractivi și tot aici ne retragem după o săptămână grea de muncă, când tot ce avem nevoie se rezumă la o cadă cu apă caldă și spumă. Iată că baia nu îndeplinește doar funcții practice, ci contribuie semnificativ la o stare de bine, la nivelul nostru de energie și vitalitate, inclusiv la calitatea vieții noastre.

Asta înseamnă că baia trebuie să arate frumos, eventual să ne reflecte propria personalitate, să fie funcțională și eficientă și, bineînțeles, să fie curată și tot timpul aerisită. Nu avem cum să ne simțim bine și cum să ne punem pe picioare într-o baie degradată, care miroase închis și care prezintă probleme de mucegai și umiditate.

Baia este acea încăpere din întreaga casă care necesită cele mai frecvente lucrări de reparații și renovări. Desigur, asta nu înseamnă că este necesar să schimbăm gresia și faianța de fiecare dată când apar noi tendințe de design, ci înseamnă, mai degrabă, să apelăm la strategii simple și rapide prin care ne putem moderniza baia fără să investim sume uriașe de bani, fără să ne luăm zile libere de la servici și fără să suferim dureri de cap.

Iată, așadar, câteva modalități eficiente și rapide prin care vă puteți moderniza baia pentru a vă bucura de mai mult confort și relaxare:

  1. Importanța accesoriilor de baie. Disponibile într-o gamă amplă și variată, la prețuri din cele mai accesibile, foarte multe accesorii baie nu doar că sporesc estetica și frumusețea încăperii, dar totodată contribuie la confortul nostru, la starea noastră de bine și la o mai bună organizare a spațiului. Cu ajutorul accesoriilor de baie, putem transforma o baie mohorâtă și aglomerată într-o adevărată oază de relaxare. Mai ales dacă în prezent baia personală dispune de accesorii demodate sau deteriorate, cu o investiție minimă, puteți revigora întreaga amenajare a spațiului. În zona toaletei veți avea nevoie de un suport de hârtie igienică, o perie wc și un coș, în zona chiuvetei veți avea nevoie de un portprosop, pahar pentru periuțe de dinți, savonieră și dispenser pentru săpun lichid, iar în zona dușului veți avea nevoie de un suport pentru produse de îngrijire corporală. Pentru și mai multă ordine, puteți opta pentru cutii transparente ideale pentru organizarea tuturor lucrurilor din sertare. Cu design modern, toate aceste accesorii de baie vor contribui la un spațiu estetic, ordonat și reconfortant.
  2. Baterii de baie de bună calitate. Nu este niciodată indicat să investiți în baterii baie foarte ieftine. În cazul lor, cel mai adesea, prețul chiar reflectă calitatea. Cu cât bateriile sunt mai ieftine, cu atât va trebui să le înlocuiți mai des, și asta pentru că bateriile suportă foarte multă uzură. Acestea trebuie să facă față la calcarul existent în apă, la rugină, la niveluri ridicate de umiditate, la coroziune, dar și la depunerile de săpun și la ingredientele destul de abrazive care se găsesc în majoritatea detergenților. În prezent, sunt disponibile o varietate de baterii de baie, realizate din materiale de cea mai bună calitate, care completează perfect design-ul oricărei băi, indiferent că vă doriți o baie minimalistă, una modernă sau poate una vintage. Un set de baterii de baie de calitate superioară are o durată de funcționare îndelungată și rezistă cu succes la toți factorii menționați. În plus, există baterii foarte eficiente din punct de vedere energetic, care economisesc apă, ceea ce susține sănătatea mediului înconjurător, dar și bugetul propriu.
  3. Siguranța membrilor familiei. În baie pot avea loc foarte multe accidente, date fiind nivelul ridicat de umiditate și pericolul de alunecare. Mai ales dacă locuiți cu seniori sau aveți copii de vârstă mică, atunci ar trebui să luați în considerare aplicarea mai multor măsuri de siguranță, cum ar fi un capac de toaletă cu mecanism de siguranță, acoperirea prizelor și montarea unei bare de siguranță potrivită atât pentru cadă cât și pentru duș. Covorașele de baie din bumbac, cu suport antiderapant sunt iarăși foarte utile pentru prevenirea alunecării la ieșirea din cadă sau duș.

Într-un final, o baie modernă, primitoare și relaxantă nu duce lipsă de halate de baie și de prosoape de diverse mărimi, fabricate din cel mai calitativ bumbac. Uneori, avem nevoie de foarte puțin pentru a ne simți bine și pentru a privi viața cu mai mult optimism, iar un sfert de ceas petrecut într-o cadă cu apă caldă și puțină spumă poate face minuni pentru starea noastră de bine.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *