3 obiecte indispensabile pentru confortul casei tale

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Confortul casei e asigurat de o serie de detalii mici. Alege cele 3 obiecte indispensabile pentru confortul casei tale și alungă din start orice problemă.

Atunci când pășim într-un spațiu, acesta ne transmite o anumită energie, făcându-ne să ne simțim mai mult sau mai puțin confortabil. Uneori e ușor să reperăm obiectele care ne fac să ne simțim prost sau ne alungă buna dispoziție. Ce se întâmplă, însă, atunci când confortul depinde de niște lucruri… invizibile, sau care pot fi pierdute cu ușurință din vedere, cum ar fi aerul de exemplu? Tocmai de aceea, ți-am pregătit o listă cu 3 obiecte indispensabile pentru confortul casei tale. Descoperă-le și transformă-ți casa într-un acasă.

  1. Umiditatea scăzută, sub 45%, se întâlnește adesea în locuințele vechi, slab izolate termic. Silențios, nici nu vei simți prezența unui umidificator în cameră. În schimb, vei avea șansa să te bucuri de beneficiile pe care ți le poate aduce un asemenea dispozitiv. Umidificatorul răcește încăperea și face aerul mult mai respirabil, ceea ce este vital pentru confortul unei locuințe. Într-o țară care se află în topul celor mai poluate din Uniunea Europeană, faptul în sine nu poate constitui decât o veste excelentă. Umidificatorul mai este recomandat pentru tratamentul alergiilor sau afecțiunilor respiratorii precum astmul. De asemenea, grație modului în care e conceput, el distruge germenii, bacteriile și mucegaiul. Iar un mediu sănătos asigură o casă fericită. Nu în ultimul rând, umidificatorul are grijă ca piesele de mobilier să nu se usuce, iar lemnul – să nu se contracte. Cu alte cuvinte, mecanismul este util inclusiv pentru buna înfățișare a locuinței. Vezi produsele și alege umidificatorul care ți se pare potrivit pentru nevoile tale.
  1. Igrasie? Mucegai? Tapet decojit sau un număr mare de insecte? E semn că nivelul de umiditate din locuința ta este ridicat, depășind 60%. E timpul să iei măsuri. Cel mai adesea, umiditatea ridicată apare în locuințele noi, dar și în unele spații din blocurile vechi, precum baia sau bucătăria. Pentru a te simți confortabil în propria casă, fie ea nouă sau veche, apelează la un dezumidificator. Găsești o gamă variată aici. Dispozitivul va scădea semnificativ șansele de apariție a mucegaiului pe pereți, a condensului pe ferestre și va salva piesele de mobilier de la deteriorarea cauzată de putrezirea lemnului. La fel ca umidificatoarelor, acestea trebuie selectate în funcție de dimensiunile camerei în care urmează să fie instalate, dar și în funcție de nivelul de umiditate cu care te confrunți.
  2. Aparatul de parfumare. Mirosul ne poate atrage spre un anumit loc sau îl poate face respingător. Pentru un plus de confort în casa ta, poți apela oricând la un aparat de parfumare. Acesta e disponibil în versiune automată și poate înmiresma o încăpere de 20 de metri pătrați sau chiar un spațiu mai generos, în funcție de modelul selectat. Experții recunosc rolul major pe care îl poate juca parfumul ambiental într-o încăpere. Pe de o parte, unele arome, precum cea de levănțică, ne pot ajuta să avem parte de un somn odihnitor. În timp ce altele pot alunga stresul (aroma de pin), pot spori nivelul nostru de concentrare (aroma de scorțișoară), ne pot face mai fericiți (mirosul de iarbă cosită), pot alunga depresia (aroma de iasomie) sau ne pot da un plus de energie (aroma de citrice). Astfel, în funcție de propriile nevoi și dorințe, prin intermediul unui aparat de parfumare, casa ta poate deveni un spațiu mai prielnic.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *