3 recomandări de care să ții cont atunci când centrala pe gaz se strică

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O centrală reprezintă cea mai bună soluție pentru încălzirea locuinței. Este foarte comodă și asigură o temperatură constantă în întreaga casă. În funcție de tipul de combustibil pe care îl ai în vedere vei putea alege și tipul de centrală pe care să îl achiziționezi. Dacă locuința este racordată la rețeaua de gaze naturale, atunci ai putea lua în calcul montarea unei centrale pe gaz în condensare, fiind cea mai eficientă din punct de vedere energetic. De asemenea, dacă nu ai locuința racordată la rețeaua de gaze ai putea alege centrala pe lemne sau cea electrică. Mult mai comodă este cea electrică, însă atunci când ne gândim la consum, mai mult ca sigur vom alege o centrală pe lemne, fiind eficientă din acest punct de vedere.

Centrala pe gaze are numeroase avantaje. Pe de o parte, are o eficiență termică ridicată și mai ales are un consum foarte redus, lucru pe care îl poți observa în prețul facturilor de energie. În plus, nu vei mai fi nevoit să cumperi și un boiler sau instant pentru apă caldă, aceasta putând asigura necesarul de apă caldă menajeră al locuinței. Montajul său se face ușor, de o firmă specializată și autorizată ISCIR și mai ales nu ocupă mult spațiu.

Iată mai jos 3 recomandări de care să ții cont atunci când centrala pe gaz se strică:

1. Înlocuiește piesele stricate cu firmă autorizată ISCIR. Fie că este vorba despre această vană cu 3 căi, fie de această pompă centrală termică, trebuie să ceri sprijinul unei firme specializate și mai ales autorizate ISCIR. O centrală termică pe gaze nu poate fi montată sau reparată de oricine, nici măcar nu poate fi pusă în funcțiune. Vei avea nevoie de o firmă autorizată ISCIR care să te asigure că totul funcționează corect, că nu există riscul unor scurgeri de gaze și că nu te afli în niciun pericol. Chiar și atunci când trebuiesc înlocuite anumite piese stricate este nevoie să ceri sprijinul unei astfel de firme.

2. Ai în vedere garanția! Dacă centrala termică este recent cumpărată și constați că ceva nu mai funcționează corect ar trebui să ceri ajutorul firmei care asigură garanția produsului. Mai mult ca sigur, centrala va fi atent verificată, iar piesele înlocuite vor fi unele originale, ceea ce va asigura produsului o durată de viață mai mare. Nu trebuie să lăsăm astfel pe oricine să ne repare centrala pe gaze și atunci când produsul este în garanție să cerem producătorului o soluție potrivită. Dacă centrala este deja montată, mai mult ca sigur firma care asigură garanția va trimite o echipă de intervenție pentru a observa ce anume se întâmplă. Astfel de firme sunt autorizate ISCIR.

3. Nu înlocui cu piese cumpărate de oriunde – de obicei este bine să ceri sfatul firmei care asigură reparația centralei tale, având mult mai multă experiență. O firmă de piese de centrale termice pe gaz ar trebui să beneficieze de cele mai bune recenzii, astfel că este foarte important să analizezi cu multă atenție. Ai putea comanda piesa stricată și dintr-un magazin online cu bună reputație, însă este obligatoriu ca înlocuirea pieselor să se facă de o firmă specializată și autorizată ISCIR.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *