3 sfaturi utile dacă te gândești să cumperi o locuință

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Într-o piață imobiliară dinamică, ofertele de locuințe inundă listele odată la câteva ore. Nu este de mirare că, în acest caz, mulți găsesc procesul de căutare și achiziționare ca fiind stresant.

Deși ar putea fi o idee bună să aștepți până când piața imobiliară se liniștește în anumite circumstanțe (de obicei în sezonul rece), există mișcări esențiale pe care le poți face. Acestea sporesc șansele de a cumpăra locuința dorită atunci când vânzătorii sunt în avantaj. În următorul articol, vom arunca o privire la cum să te pregătești pentru achiziționarea proprietății ideale și cum să gestionezi fiecare acțiune din procesul de vânzare – cumpărare:

1.  Clarifică nevoile versus dorințele pentru locuința ideală

Este timpul să delimitezi serios ce trebuie să aibă o casă pentru a fi perfectă pentru tine. Acest lucru nu înseamnă că este nevoie să faci compromisuri enorme cu privire la lucrurile care te-ar face să te simți mai confortabil. Dar cu cât lista ta de cerințe este mai lungă, cu atât mai mult îți va restricționa căutarea și șansele de a cumpăra o locuință.

 

Odată ce îți dai seama de nevoile tale, clasează-ți lista în ordine descrescătoare, începând cu cele mai importante. Ierarhizarea nevoilor te va ajuta să iei o decizie mai rapidă, chiar și în confruntarea cu alte oferte ale cumpărătorilor. În cazul în care o locuință satisface cele mai multe dintre nevoile tale – dar nu pe cele cruciale – s-ar putea să regreți achiziționarea după un timp.

2.  Pune-ți finanțele în ordine

Există o mulțime de aspecte financiare de verificat înainte de a începe căutarea pentru o locuință nouă. Unele dintre acestea vor necesita timp; deci, cu cât începi să te pregătești mai devreme, cu atât mai bine. Partea bună este că nu trebuie să te descurci cu banii singur, îți poți cumpăra o locuință printr-un credit imobiliar mult mai rapid și simplu.

 

Iată câteva lucruri pe care le poți face:

  • Verifică-ți scorul de credit în mod regulat;
  • Economisește bani pentru depozitarea avansului, de preferință între 15 – 20% din prețul ideal pe care l-ai plăti pentru o locuință;
  • Obține preaprobarea creditului imobiliar . Acest lucru te ajută să câștigi încrederea vânzătorului;
  • Cercetează și anticipează cheltuielile viitoare. Fii inteligent financiar și nu uita să bugetezi cheltuielile viitoare, cum ar fi: reparații imediate, întreținerea continuă, amenajarea unei camere sau cumpărarea unor electrocasnice noi.
  •  

3.  Găsește un agent imobiliar receptiv și informat

Dacă sari pentru prima oară în marea de oferte imobiliare, cu siguranță vei avea nevoie de un agent imobiliar cu experiență. Acesta va înțelege ceea ce cauți, va comunica eficient fiecare acțiune necesară și va cunoaște atât de bine zona încât vei găsi rapid locuința de care ai nevoie. Ia în considerare recomandările cunoscuților sau altor oameni în alegerea unui agent de încredere și eficientizează procesele de căutare și cumpărare.

 

Printre cele mai importante acțiuni pe care le poate face un agent imobiliar pentru tine este negocierea ofertei. Dacă o locuință costă mai mult decât ți-ai imaginat, dar întrunește nevoile cruciale pentru confortul tău, agentul poate negocia prețul, pentru a ajunge la o cale de mijloc între părți: o situație de câștig-câștig.

 

Ți-ai făcut timp să te pregătești, iar acum ești gata să acționezi. În timp ce speri să găsești casa perfectă, trebuie să înțelegi că vor exista compromisuri inevitabile – așa că nu te simți descurajat! Clarifică-ți nevoile, alege creditul ipotecar potrivit și un agent profesionist și pornește la drum în căutarea locuinței tale!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *