3 soluții ca să-ți încălzești apa în locuință

Te afli în etapa de trecere de la lucrările de „casă la roșu” la lucrările de finisare ale locuinței? Mai mult ca sigur te întrebi dacă există o rețetă standard pentru ca această perioadă să treacă mai rapid și în același timp să poți fi sigur că soluțiile pe care le alegi sunt cele mai bune.

Vei petrece mult timp în magazine pentru a cumpăra ceea ce este mai frumos, dar și de cea mai bună calitate. Ar trebui, de asemenea, să te gândești și la soluțiile de încălzire ale locuinței, precum și la alegerea produselor cu ajutorul cărora să poți încălzi apa cald, astfel încât să fie cât mai eficient pentru tine. Cum nu mai locuiești la bloc, acolo unde uneori poți beneficia de racordarea la rețeaua comună de apă caldă menajeră, în cazul în care nu ai o centrală termică, atunci ar fi bine să iei în calcul soluțiile pe care le poți avea la casă pentru a beneficia de apă caldă menajeră.

Iată mai jos 3 soluții eficiente ca să-ți încălzești apa în locuință:

1. Acest boiler electric – aceasta este soluția cea mai la îndemână și uneori cea mai des întâlnită. În funcție de numărul membrilor familiei ai putea alege acel boiler electric cu o capacitate mai mare, astfel încât să poți beneficia de apă caldă, conform nevoilor tale. Boilerul se montează pe perete, destul de ușor și poate fi găsit atât pentru încălzirea unui volum de 15 litri, cât și pentru 80 litri, 100 litri sau mai mult. Timpul de încălzire al apei calde este redus, conform noilor tehnologii, astfel că nu va mai trebui să mai stai ore în șir să aștepți încălzirea apei calde pentru a face un duș. De asemenea, boilerul cu serpentină poate fi o soluție eficientă atunci când beneficiezi de încălzirea prin centrala pe lemne. În acest fel, apa caldă din boiler se va încălzi ușor, fără să fie nevoie de conectarea la priză a boilerului, trecerea făcându-se prin centrală.

2. Acest instant apă caldă – atunci când casa beneficiază de racordarea la rețeaua de gaze naturale, ar fi bine să iei în calcul această soluție. Un instant de apă caldă oferă posibilitatea de a încălzi un anumit volum de apă imediat, astfel că este extrem de eficient. De asemenea, dacă locuința nu este racordată la rețeaua de gaze naturale, atunci ai putea alege soluția cumpărării unui instant de apă caldă pe GPL. Se montează pe perete, destul de ușor, în poziție verticală și beneficiază de tiraj natural. De asemenea, aceste produse au aprindere prin sistemul electronic prin cablu și senzor de siguranță pentru flacără. Poate fi găsit la capacități mai mici sau mai mari, însă de regulă cel mai solicitat este acel instant pentru încălzirea unui volum de 11 litri de apă/minut.

3. Centrala termică pe gaze – aceasta este o altă soluție des adoptată, de cei ce beneficiază de racordarea locuinței la rețeaua de gaze naturale. Ca atare, dacă locuința este racordată la această rețea, mai mult ca sigur veți alege încălzirea acesteia cu ajutorul centralei termice pe gaze naturale și ca atare, veți putea beneficia și de furnizarea apei calde menajere cu ajutorul centralei. Nu veți mai avea nevoie de montarea unui boiler sau instant separat.


Lasă un Comentariu...

*