4 aspecte la care să fii atent atunci când închiriezi un spațiu pentru afacerea ta

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă sunteți pe punctul de a demara propria afacere sau dacă tocmai v-ați înființat o companie, probabil vă gândiți la închirierea unui spațiu. Majoritatea afacerilor au nevoie de un spațiu cât mai generos fie pentru acomodarea birourilor, fie pentru depozitarea de produse sau mărfuri. Cert este că piața imobiliarelor în ceea ce privește spațiile de închiriat este deosebit de diversificată, dar și volatilă. Spațiile cu adevărat complete, sigure și bune sunt ocupate foarte rapid și rămân ocupate o perioadă îndelungată de timp. Dacă sunteți în căutarea unui spațiu potrivit pentru desfășurarea propriei afaceri, ar trebui să vă gândiți la funcțiile pe care le va îndeplini – asta însemnând dacă aveți nevoie de spațiu pentru birouri sau mai degrabă de o magazie pentru depozitarea unor bunuri, dacă aveți nevoie de spațiu cu parcare sau dacă v-ar plăcea o mică zonă verde pentru a face o bună impresie în fața clienților și a consumatorilor.

4 aspecte la care să fii atent atunci când închiriezi un spațiu pentru afacerea taIată și alte aspecte care necesită o atenție sporită atunci când închiriați un spațiu:

  1. Efectuați o inspecție profesională a spațiului. Dacă nu sunteți în domeniul construcțiilor, este ușor să ratați unele defecte majore ale unor spații comerciale de închiriat, de la o fundație defectă până la cablaje electrice învechite. Evitați costurile inutile prin efectuarea unei inspecții profesionale înainte de a închiria o proprietate. Costul unei inspecții este preferabil în comparație cu cât ați avea de plătit dacă ați închiria un spațiu care necesită reparații majore, cum ar fi corectări de probleme structurale sau refacerea acoperișului.
  2. Inspectați zona. Când vine vorba de succesul unei afaceri, locația este un factor determinant major. Gândiți-vă întotdeauna la obiectivele afacerii atunci când alegeți zona spațiului. Dacă aveți nevoie de o magazie sau de un spațiu pentru depozitarea mărfurilor, poate veți prefera să fie cât mai aproape de propria locuință sau de sediul birourilor. Dacă aveți nevoie de un spațiu de birouri sau de un spațiu comercial, atunci o zonă cu vad, o zonă centrală sau un cartier de afaceri reprezintă opțiunile cele mai potrivite.
  3. Colaborați cu un agent imobiliar. Indiferent de tipul de spațiu pe care doriți să îl închiriați, colaborarea cu un agent imobiliar profesionist vă ajută adesea să obțineți o ofertă mai bună, și asta deoarece agenții știu cum să negocieze și dețin cunoștințe extinse despre condițiile pieței și despre vânzările comparabile.
  4. Evitați spațiile care necesită foarte multe îmbunătățiri. În mod ideal, spațiul pe care îl veți închiria ar trebui să corespundă celor mai multe cerințe pe care le aveți, fără să fie necesar să faceți foarte multe reparații sau îmbunătățiri. Atunci când închiriați un spațiu, poate fi tentant să adăugați tot felul de detalii la modă sau chiar accente de lux. Totuși, potrivit specialiștilor, ar trebui să rezistați acestor tentații și să nu investiți suma considerabile în reparații, îmbunătățiri sau lucrări de modernizare. Cu cât cheltuiți mai mulți bani pentru renovări elaborate, cu atât va trebui să stabiliți un preț mai mare pentru produsele sau serviciile pe care le oferiți pentru a obține un profit, așa că se merită să vă rezumați doar la reparațiile esențiale și la eventualele îmbunătățiri de bază.

În cele din urmă, dacă spațiul pe care l-ați închiriat are nevoie de unele reparații sau modificări, încercați să lăsați în baza profesioniștilor lucrările de amploare. În timp ce înlocuirea mochetelor sau vopsirea pereților sunt proiecte pe care le puteți efectua pe cont propriu într-un weekend, alte reparații necesită intervenție profesionistă. Apelați la un profesionist pentru rezolvarea problemelor de cablare electrică, pentru reparații de instalații sanitare și pentru inspectarea sistemului de aer condiționat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *