4 echipamente de care aveți nevoie pentru o bucătărie modernă și dotată

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Bucătăria este sufletul casei, locul unde au loc descoperiri culinare și unde se întâmplă minuni în cuptor. Tot aici, se adună toți ai casei în fiecare dimineață pentru a se pregăti pentru o nouă zi. Iar mesele sunt adevărate ritualuri, ocazie cu care împărtășim cu cei dragi toate câte s-au întâmplat peste zi, ceea ce ne bucură și ceea ce ne întristează. Nu degeaba, atunci când se mută într-o nouă locuință, cele mai multe familii preferă să se ocupe mai întâi de mobilarea și echiparea bucătăriei, urmând mai apoi să se dedice și amenajării celorlalte încăperi. Tot bucătăria este cea care înghite cele mai multe finanțe când vine vorba de mobilare sau remodelare, dar și cea care ne oferă cele mai multe recompense și câte un răsfăț binemeritat.

Dacă tocmai urmează să vă amenajați bucătăria – fie că v-ați mutat într-o nouă casă, fie că remodelați spațiul – venim în ajutorul vostru cu o listă de echipamente care nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie care se dorește a fi modernă și complet dotată și echipată:

  1. Hotă. Un accesoriu de nelipsit, hota are grijă ca întreaga bucătărie să aibă un aspect proaspăt și îngrijit o perioadă cât mai îndelungată de timp. Hota este cu adevărat obligatorie dacă planul casei este unul deschis, iar bucătăria comunică direct cu camera de zi sau diningul. În situația unui plan open-space, veți avea nevoie de o hotă performantă, cu capacitate mare de absorbție, așa cum veți găsi aici. În prezent, pe lângă hotele standard, puteți alege dintre hote încorporate, tip insulă, din sticlă, metalice sau decorative. Pe lângă puterea de absorbție, este destul de important ca hota să completeze amenajarea estetică a bucătăriei. La fel de mult, contează și ca instalarea să fie efectuată corespunzător, altfel performanța sa are de suferit. În continuare, va fi necesară ventilarea adecvată a bucătăriei, chiar și în timpul sezonului rece.
  2. Echipamente de gătit. Pentru ca minunile să aibă loc în cuptor, în oale aburite și în tigăi care sfârâie și care emană mirosuri ispititoare, veți avea nevoie de echipamente de gătit. Pentru cei care mizează încă pe stilul clasic, sunt disponibile o varietate de aragaze cu aspecte frumoase, care pot îndeplini toate cerințele unei gospodine și pe care le găsiți aici. Variantele mai scumpe ale aragazului sunt date de plită și cuptor. În cazul în care veți achiziționa o plită și un cuptor, cel mai indicat ar fi să achiziționați o plită pe gaz și un cuptor electric. Plita pe gaz poate fi folosită și atunci când au loc întreruperi de curent, în timp ce cuptorul electric vă garantează fripturi suculente, cozonaci copți uniform și prăjituri coapte și cu aspect de cofetărie.
  3. Mașină de spălat vase. S-ar putea spune că mașina de spălat vase militează ca gospodinele să aibă și ele puțin timp liber. Mai ales dacă aveți o familie numeroasă sau tocmai s-a mărit familia cu un nou mebru mic și mofturos, o mașină de spălat vase nu doar că vă oferă timp liber, dar asigură întotdeauna vase dezinfectate, igienizate și curate. Mașinile încorporabile ocupă foarte puțin spațiu și sunt deosebit de estetice, în timp ce mașinile de spălat de sine stătătoare se pot ocupa de 2 seturi de vase, de cel puțin 15 pahare, de oale mari cum sunt oalele sub presiune, de filtrele hotei, iar multe mămici spală chiar și jucăriile de plastic ale copiilor la mașina de spălat vase. Așa că, dacă vreți să mergeți la o plimbare linștită după masă, vreți să citiți sau să vă faceți manichiura, atunci o mașină de spălat vase este esențială.
  4. Iată un echipament de uz casnic care vă va face să vă dați jos din pat în fiecare dimineață. Dacă nu concepeți să începeți ziua fără o ceașcă cu cafea, atunci expressorul este un aparat indispensabil. Vă recomandăm un expressor de bună calitate, cu cât mai multe funcții. Spre deosebire de aparatele de cafea care folosesc capsule sau pad-uri și care sunt interzise în unele cafenele și baruri din străinătate pe motivul că apa fierbinte care trece prin capsulele de plastic duce la o băutură nocivă pentru sănătatea noastră, expressoarele performante dețin propriul compartiment unde macină boabele de cafea, așa că puteți achiziționa un sortiment organic de cafea și să vă bucurați în fiecare dimineață de o cafea proaspăt măcinată. De asemenea, cele mai multe tipuri de expressoare au afișaj electronic foarte intuitiv, compartiment generos pentru apă, sistem de spumare a laptelui și prepară mai multe sortimente de cafea, dar oferă și apă fierbinte pentru ceai, înlocuind astfel nevoia unui fierbător.

În cele din urmă, pentru a pregăti întotdeauna mâncăruri rapide, sănătoase și savuroase, veți avea nevoie de un blender, de un mărunțitor și de un mixer. Iar dacă gătitul este cu adevărat o pasiune, atunci puteți să vă încredeți în funcțiile multiple și în beneficiile pe care le oferă un slowcooker, un crockpot, o mașină de făcut pâine și un robot de bucătărie.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *