4 elemente de care ai nevoie pentru o grădină de vis

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cele mai multe persoane își părăsesc locuințele de la bloc pentru o casă cu grădină, ceea ce se deseori se traduce prin mai mult spațiu, mai mult confort, mai multă liniște și poate și aer mai curat. Fiecare casă vine cu o grădină, fie ea mai generoasă sau mai restrânsă. Grădina, la rândul său, este considerată o locuință în aer liber. Unii proprietari o apreciază pentru spațiul suplimentar pe care îl oferă și care poate acomoda tot felul de facilități, în timp ce alții de abia așteaptă să planteze tot felul de copaci, flori și conifere.

Totuși, o grădină de vis, desprinsă parcă din paginile unei reviste de peisagistică, poate fi organizată în așa fel încât să acomodeze atât un spațiu de gătit și de relaxare, cât și un spațiu complet verde, înfrumusețat cu flori și arbuști și însuflețit de fluturi și albine.

În rândurile care urmează, vă prezentăm patru elemente care nu trebuie să lipsească dacă ceea ce vă doriți este o grădină completă, echilibrată, captivantă, din care să nu lipsească nici frumusețea plantelor, dar nici spațiile de relaxare.

  1. Facilități practice. Se poate discuta despre o serie de dotări minunate care vor valorifica la maximum spațiul exterior de care dispuneți. De exemplu, dacă nu dețineți beci sau mansardă, cu siguranță veți avea nevoie de o magazie sau de o căsuță de grădină unde puteți depozita toate uneltele și toate accesoriile de uz exterior. Pentru relaxare, poate vă doriți un balansoar, în timp ce pentru întâlnirile cu prietenii, poate vă gândiți la realizarea unui foișor. După cum bine știți, astfel de facilități necesită o fundație stabilă, așa că vă puteți orienta spre unele modele de betoniere cu ajutorul cărora puteți pregăti rapid cimentul, după care să turnați fundația și să ridicați apoi construcțiile dorite. Mai ales dacă doriți să ridicați mai multe construcții, o betonieră este recomandată.
  2. Spațiu de gătit. În funcție de cât de generoasă este curtea casei, puteți opta pentru o bucătărie de vară sau pentru un grătar eficient. Fie că dispuneți sau nu de suficient spațiu pentru a construi o bucătărie de vară, nu există curte fără grătare grădină. În jurul grătarului se adună prietenii, se deschid berile și se încing distracțiile de vară. La rândul său, bucătăria de vară vine cu avantajul spațiului mai mare, a mai multor facilități precum cuptor, chiuvetă și dulapuri și a pregătirii mai multor tipuri de preparate, inclusiv grătare, mâncăruri la ceaun, pâine, pizza sau tocane pentru iarnă.
  3. Vegetație. Chiar și cu o grădină de mici dimensiuni poate adăposti un arbust și câteva flori. În schimb, dacă dețineți o grădină de mari dimensiuni, puteți să vă gândiți deja la garduri vii, la straturi perene de flori și la plantarea bulbilor de flori astfel încât să aveți o grădină colorată în fiecare lună. Magnoliile, arbuștii ornamentali precum cireșul japonez sau migdalul, tufele decorative, arțarii, eucaliptul și coniferele târâtoare sunt doar câteva exemple care pot oferi oricărei grădini un aspect de senzație.
  4. Alei de acces. Fie că doriți să creați un labirint întortocheat în interiorul grădinii sau poate că doriți să realizați alei rapide care duc la zona de grătar, la zona de relaxare sau la foișor, aleile din piatră sunt idei minunate. Se realizează ușor și rapid și oferă grădinii un aspect organizat și îngrijit.

În cele din urmă, puteți opta pentru unul sau mai multe elemente decorative care vor accentua frumusețea grădinii, fiind totodată și foarte practice. Luminile de exterior sunt de efect, luminează plăcut grădina și țin intrușii la distanță. Piatra este o altă vedetă a grădinilor. Puteți opta pentru poteci din piatră albă sau colorată pentru un impact estetic minunat. Iar statuetele sunt splendide atât în grădinile mici, cât și în cele mai generoase.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *