4 idei de renovare ecologică prin care puteți crește valoarea casei

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sunt numeroase motive pentru care proprietarii de case sunt îndemnați să investească în proiecte de renovare care transformă locuința într-un cămin mult mai eficient din punct de vedere energetic. Pe lângă reducerea amprentei de carbon și reducerea facturilor la utilități, în urma renovărilor ecologice, puteți crește substanțial valoarea casei.

Iată patru idei de renovare ecologică care pot influența în bine valoarea proprietății dumneavoastră:

  1. Lăsați lumina soarelui să pătrundă în casă. Soarele este o sursă naturală de lumină, căldură și energie. Profitați de această resursă adăugând luminatoare, ferestre sau sisteme solare pentru a reduce atât amprenta de carbon, cât și facturile de utilități. Cu cât locuința dumneavoastră beneficiază de mai multă lumină naturală, cu atât nevoia de energie electrică în timpul zilei este redusă. De asemenea, sistemele solare precum sunt cele de aici, dar și unele luminatoare pot transforma energia de la soare în energie pe care o puteți folosi pentru a vă alimenta locuința. Nu trebuie să vă lăsați descurajați de cheltuieli, întrucât datele arată că le veți recupera în cea mai mare parte, plătind mai puțin pentru utilități. De exemplu, sistemele solare pot spori performanța energetică a casei dumneavoastră cu peste 55%, iar multe studii au demonstrat că potențialii cumpărători tind să plătească mai mult pentru locuințele eficiente energetic.
  2. Îmbunătățiți eficiența sistemului de încălzire a apei. În primul rând, este indicat să coborâți temperatura încălzitorului de apă. În al doilea rând, izolați liniile de apă caldă, astfel încât apa să nu se răcească imediat între utilizări. În al treilea rând, folosiți dispozitive cu debit redus pentru dușuri și băi. În prezent, se poate opta pentru instalarea unui încălzitor de apă care furnizează instant apă caldă.
  3. Înlocuiți ferestrele și ușile vechi. Modelele noi de uși și ferestre pot face casa mai eficientă din punct de vedere energetic, prin crearea unei etanșeități mai sigure și prin prevenirea pierderii de aer cald, ceea ce duce la reducerea costurilor de încălzire. În plus, înlocuirea unei uși vechi din lemn cu o ușă nouă din oțel inoxidabil poate produce una dintre cele mai mari rate de rentabilitate a oricărui proiect de renovare a casei – chiar și până la 102% din investiția dumneavoastră.
  4. Actualizați echipamentele de uz casnic. Conform statisticilor, aparatele contribuie la aproximativ 15% din consumul energetic. Puteți reduce consumul de energie prin achiziționarea unor echipamente de uz casnic care sunt mai eficiente din punct de vedere energetic. Unele companii și magazine oferă reduceri când faceți trecerea la un model de aparat mai eficient din punct de vedere energetic. La fel de bine, puteți să aduceți la magazin echipamentele vechi pentru a beneficia de o reducere la achiziționarea aparatelor noi.

Nu mai rămâne decât să reîmprospătați decorul locuinței. Interioarele proaspete și renovate pot îmbunătăți considerabil valoarea casei dumneavoastre. Ba chiar se estimează că o bucătărie sau o baie renovată pot recupera aproape dublul costului investiției la revânzare. Din nou, există modalități de renovare ecologică și economică prin utilizarea materialelor naturale, reciclate sau recuperate. Dacă doriți câteva rafturi pentru depozitare în baie, puteți refolosi câteva scânduri, sertare de la o comodă veche sau chiar o ușă veche. De asemenea, puteți realiza o insulă de bucătărie folosind mobilier antic reciclat. Pardoseala din lemn de esență tare este deosebit de durabilă și adaugă valoare și caracter locuinței. Optați pentru materiale precum sticlă sau piatră pentru a realiza blaturile din baie sau din bucătărie și oferiți dulapurilor din bucătărie un aspect nou cu o vopsea pe bază de apă, lipsită de substanțe chimice.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *