4 idei minunate de amenajare a unei grădini de mici dimensiuni

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pentru mulți dintre noi, grădina casei noastre este cu adevărat un paradis. Acesta este locul unde putem să ne relaxăm, să ne destindem și să uităm de agitația lumii. Aici ne distrăm cu familia, cu prietenii noștri și cu toți cei dragi.

Chiar dacă avem o grădină de mici dimensiuni, tot ne dorim să o transformăm într-un loc cât mai plăcut și liniștitor. Cei mai mulți dintre noi am fi tentați să credem că opțiunile de amenajare pot fi limitate, din moment ce avem doar o mică suprafață la dispoziție.

În realitate, chiar și cea mai mică grădină poate fi amenajată într-un mare fel, iar în rândurile următoare vă vom oferim 4 idei simple și creative.

  1. Maximizați spațiul din grădină cu mobilierul potrivit. Există mai multe modalități prin care puteți valorifica spațiul pe care îl aveți la dispoziție sau măcar să oferiți iluzia unui spațiu mai amplu. De la oglinzi de grădină la modul în care așezați piesele de mobilier, există o serie de criterii pe care le puteți lua în considerare atunci când vine vorba de amenajarea unei grădini mici. Puteți încorpora foarte multe elemente frumoase de design în grădină, chiar dacă are dimensiuni reduse. Pe lângă toate elementele de grădină pe care le veți găsi aici, sunt cei mai de încredere specialiști care vă pot oferi cele mai bune sfaturi în privința amenajării grădinii, indiferent de stilul pe care doriți să îl abordați.
  2. Cele mai potrivite idei care transformă radical o grădină de mici dimensiuni pot fi puse în aplicare cu unele produse pe care le veți găsi aici, sau cu unelte pe care, cu siguranță, deja le aveți în magazie. De exemplu, cu doar un weekend la dispoziție, puteți crea un mic iaz în grădina proprie. Realizarea unui iaz este un proiect de tip DIY foarte simplu și relativ ieftin și care, cel mai important, nu ocupă mult spațiu. Doar încorporând un joc plăcut de apă într-un spațiu mic poate face grădina să pară cu mult mai mare decât este în realitate și, imaginați-vă cât de relaxant poate fi sunetul apei care susură în grădina dumneavoastră. Fără îndoială, jocurile de apă sunt perfecte pentru amenajările outdoor pline de farmec.
  3. De mare efect sunt și ghivecele care oferă iluminare la lăsarea nopții. O lumină de intensitate medie este suficientă pentru o grădină de dimensiuni reduse. Nu este deloc dificil să realizați ghivece fosforescente care adăpostesc ziua unele dintre cele mai frumoase plante, iar seara, să vă umple grădina cu lumină bogată. Ghivecele fosforescente sunt potrivite atât pentru curtea din spatele casei, cât și pentru curtea din fața casei. Sunt minunate mai ales dacă nu aveți suficient loc în grădină pentru a planta toate tipurile de plante pe care vi le doriți.
  4. O masă extensibilă poate fi foarte utilă ori de câte ori doriți să vă bucurați de aerul curat și de frumusețea grădinii dumneavoastră. Dacă nu aveți prea mult spațiu pentru o masă voluminoasă în grădină, atunci o masă extensibilă este alternativa perfectă. Se pliază atunci când nu o folosiți, iar dacă doriți să vă simțiți bine alături de întreaga familie în timpul lunilor de vară, aceeași masă poate fi suficient de mare pentru a face față nevoilor familiei. Nu vă rămâne decât să vă bucurați de preparate delicioase în timpul zilelor cu soare.

Divizarea spațiului exterior pe zone este o altă idee minunată de a crea o structură bine definită, oferind totodată iluzia unei grădini mai ample. Cel mai simplu mod este de a crea o zonă de terasă separată cât mai precis de curtea din spate și de curtea din fața casei. Oriunde aveți un spațiu suficient de mare pentru o terasă încăpătoare, fie în spatele, fie în fața ori chiar în laterala casei, ridicați o terasă după preferințele personale, optați pentru piese de mobilier practice și rezistente și accesorizați apoi spațiul cu ghivece cu flori, felinare și lumânări.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *