4 lucruri de care ai nevoie pentru o bucătărie practică și modernă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Deși petrecem foarte puțin timp acasă, dată fiind lista de sarcini pe care trebuie să le îndeplinim zi de zi, cu toții știm cât de important este să beneficiem de o bucătărie practică, eficientă și modernă. Poate că nu mulți se gândesc la asta, însă o bucătărie echipată și funcțională ne poate ajuta să ne bucurăm de vieți mai sănătoase, mai echilibrate și de mai mult timp liber pe care îl putem petrece alături de cei dragi. Cu siguranță veți spune acum că, în realitate, în bucătărie nu facem altceva decât să petrecem timp prețios în fața aragazului și, în plus, bucătăria necesită cel mai mult timp pentru a fi curățată cât mai temeinic. Oricâte ore am sta aici să gătim și să facem curat, bucătăria este cu adevărat sufletul casei, nicidecum un loc unde, vrem nu vrem, pierdem timp prețios gătind sau spălând vase.

Ce e drept, pentru ca bucătăria să ne susțină dorința de a ne bucura de vieți mai sănătoase, mai calitative și mai echilibrate, necesită câteva echipamente de uz casnic. În rândurile care urmează, vom vedea care sunt acele echipamente în care se merită pe deplin să investiți, având garanția că vă vor spori calitatea vieții și confortul de care aveți parte acasă:

  1. Mai ales dacă vă bucurați de o bucătărie de dimensiuni generoase, atunci ar trebui să luați în considerare achiziția unui congelator modern, cu design vertical, care sporește estetica bucătăriei, ajutându-vă totodată să vă bucurați de un regim alimentar cât mai variat. La urma urmei, la baza unei vieți echilibrate și sănătoase stă o dietă bogată în diferite substanțe nutritive. Dacă veți echipa bucătăria cu un congelator spațios, atunci puteți congela toate roadele pământului, astfel încât să vă bucurați de varietate și de gusturi delicioase în fiecare sezon. De la fructe de pădure, vișine și cireșe, spanac și până la legume proaspete și coapte, verdeață, sosuri și ierburi aromatice, congelatorul poate deveni grădina cu alimente proaspete de unde vă puteți înfrupta în timpul iernii.
  2. Hotă. O hotă bucătărie cât mai performantă este necesară mai ales dacă obișnuiți să gătiți frecvent și dacă locuința dispune de un design open space. Chiar și dacă gătiți rareori și aveți o bucătărie închisă, cu siguranță doriți ca în casă să miroase tot timpul plăcut, nicidecum a ochiuri sau a friptură. În plus, hota contribuie la o bucătărie ventilată, reduce substanțial riscul de umiditate și mucegai și, dată fiind gama variată de hote, cu siguranță veți găsi un model care să vă complimenteze bucătăria.
  3. Mașină de spălat vase. Persoanele care gătesc aproape zi de zi sau de câteva ori pe săptămână se plâng adesea că durează foarte mult să gătească, să spele apoi vasele, iar la masă petrecem cel mult 15 minute bucurându-ne de preparate. Iată că mașina de spălat vase este cel mai apreciat echipament de uz casnic din ultimii ani, și asta pentru că îndeplinește funcții multiple. Pe de o parte, înseamnă mai mult timp liber în care vă puteți relaxa, înseamnă și vase dificile perfect curățate, care de altfel se spală foarte greu manual (gândiți-vă la oalele înalte, la tăvile de cuptor sau la filtrele hotei), iar pe de altă parte, este prietenoasă cu mediul înconjurător, căci folosește mai puțină apă decât am folosi dacă am spăla la mână. În plus, există în prezent foarte multe tipuri de detergenți ecologici pentru mașina de spălat vase care susțin și mai mult sănătatea mediului înconjurător.
  4. Cei mai mulți dintre noi ne începem diminețile cu o ceașcă cu cafea fierbinte. E ca un ritual personal care ne ajută să lăsăm somnul în urmă, să deschidem ochii mari și să pășim încrezători într-o nouă zi cu noi provocări. Poate că pentru mulți, un expressor înseamnă comoditate, dar în realitate beneficiile sunt mai multe la număr. Desigur, ne bucurăm în fiecare dimineață de o cafea cu gust bogat și spumă catifelată, preparată în doar câteva secunde. Totuși, expressorul poate prepara mai multe tipuri de cafea, ne oferă și apă fierbinte pentru ceai și este un motiv minunat pentru a ne chema prietenii în vizită la o ceașcă de cafea sau cappuccino. Și mai important este faptul că expressorul este prevăzut cu propriul mecanism de măcinare, ceea ce înseamnă că vă veți bucura întotdeauna de o cafea proaspăt măcinată și preparată. Prospețime la superlativ.

Nu în ultimul rând, familiile cu mai mulți membri ori cu copii de vârstă mică, pot investi cu toată siguranța în  echipamente mai mici de bucătărie, dar foarte utile, cum ar fi un robot care îndeplinește zeci de funcții sau un slowcooker care garantează mâncăruri sănătoase, bogate în nutrienți și tot timpul proaspete.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *