4 lucruri de care să ții cont pentru a avea o casă primitoare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Finisarea casei tale reprezintă elementul cheie pentru a te simți minunat ori de câte ori revii acasă după o zi grea și obositoare. Nu ai nevoie de materialele cele mai scumpe pentru a realiza procesul de finisare sau de amenajare a locuinței tale, însă ai nevoie categoric de multă atenție la detalii.

O casă primitoare constituie de fapt un adevărat cămin pentru tine și familia ta. Aici, totul trebuie să fie astfel gândit încât să te simți minunat și să nu îți mai dorești să mergi în altă parte, beneficiind de tot confortul.

Iată mai jos 4 lucruri de care să ții cont pentru a avea o casă primitoare:

  1. Ai grijă la aerul pe care îl respiri. Acesta este un detaliu pe care uneori îl scăpăm din vedere. Aerul din locuință este cel mai important, însă de cele mai multe ori se spune că acesta este mult mai poluat decât cel din exterior. Cu toate acestea, alocăm foarte puțin timp pentru a găsi soluții unor astfel de probleme și de aici te poți îmbolnăvi de anumite afecțiuni respiratorii grave. Ai putea alege acest dezumidificator casnic ori de câte ori constați că ai o umiditate prea mare în încăpere sau, în caz contrar, ai putea opta pentru un umidificator, atunci când aerul este foarte uscat. Vei scăpa de igrasie și mucegai și vei putea spune adio problemelor respiratorii. În plus, aerul pe care îl respiri va fi mult mai curat.
  2. Găsește o soluție eficientă de încălzire. Dacă casa este racordată la rețelele de utilități, atunci lucrurile sunt simple. Fie că vei opta pentru o centrală pe gaze naturale, fie pentru o centrală electrică, ambele sunt oferte tentante atunci când privești către eficiență. Cu toate acestea, atunci când ești racordat la rețeaua de căldură comună, a blocului, s-ar putea ca în primele săptămâni de frig să nu beneficiezi de căldură. Așa că, ia în calcul aceste aeroterme electrice, cu care să îți poți încălzi mai ușor locuința.
  3. Iluminatul, un alt punct important pentru locuința ta! Un iluminat de calitate influențează vederea, dar și starea generală a celor ce locuiesc în casa respectivă. De aceea, este indicat să folosești becuri de bună calitate, becuri cu LED, cu ajutorul cărora să poți eficientiza costurile și în același timp să beneficiezi de cele mai bune opțiuni atunci când vine vorba de iluminat. În plus, lumina puternică este de preferat a se găsi în baie și bucătărie, iar cea ambientală, caldă și mai puțin intensă ar trebui să se găsească în zona de living și dormitor. Corpurile de iluminat trebuiesc și ele avute în vedere, influențând confortul casei tale.
  4. Mobilier puțin, dar de bună calitate. Pentru un cămin primitor ai nevoie de mobilier de bună calitate. Și cum primul lucru pe care îl poți remarca într-o casă este livingul, optează pentru o canapea mare și confortabilă, unde să îți poți primi prietenii sau să poți să te relaxezi privind la televizor. De asemenea, în dormitor ar fi bine să ai în vedere un pat cât mai mare, dar mai ales cu o saltea de bună calitate. Nu face rabat de la calitate nici la mobilierul de bucătărie și nici măcar la cel din baie – toate fiind elemente foarte importante. Cu toate acestea, nu supraîncărca casa întrucât cu cât vei face acest lucru cu atât totul va fi mult mai obositor pentru tine și vei avea mult de lucru pentru curățenia locuinței tale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *