4 lucruri pe care să le faci mai înainte de venirea iernii atunci când ești la casă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sezonul rece se apropie cu pași repezi, iar acest lucru se observă deja și în primele creșteri ale facturilor de energie. Atunci când locuiești la casă trebuie să ai în vedere câteva aspecte care țin de locuința ta, așa încât să fii sigur că intri în iarnă fără nicio problemă.

incalzireIată mai jos 4 lucruri pe care să le faci mai înainte de venirea iernii atunci când ești la casă:

1. Verifică starea centralei termice! La casă nu ai o soluție de încălzire asemănătoare cu cea centralizată, precum este cazul apartamentelor. De aceea, trebuie să te gospodărești singur. Ca atare, vei monta încă de la început o centrală termică și te vei asigura că în fiecare an aceasta funcționează în parametrii normali. Ca atare, vei verifica starea acesteia și vei înlocui piesele ce nu mai funcționează bine cu cele pe care le poți regăsi aici. Starea centralei termice se va verifica de o firmă specializată. Aceștia vor putea observa în detaliu și în siguranță dacă ceva nu funcționează cum ar trebui. Cel mai adesea cedează aceste placi electronice centrale termice pe care vei fi nevoit să le schimbi atunci când experții te vor îndruma să faci asta.

2. Verifică etanșeitatea geamurilor și ușilor! Pentru a nu avea pierderi prea mari de energie ar fi indicat să verifici starea tâmplăriei exterioare. Dacă observi anumite scurgeri de căldură prin anumite locuri este indicat să ceri sfatul și sprijinul unor specialiști sau a celor care ți-au montat tâmplăria. Verificarea etanșeității ușilor și ferestrelor este foarte importantă dacă vrei să nu ai pierderi foarte mari de energie și să nu plătești facturi imense la încălzire în timpul sezonului rece.

3. Nu pierde din vedere starea izolației casei tale – dacă pe alocuri consideri că nu ai izolat foarte bine locuința atunci poate că ar fi mai indicat să încerci să mai adaugi un strat de izolație pentru a nu exista pierderi de căldură. Izolația trebuie să se facă foarte atent atât în exteriorul casei, cât și în interior. Este foarte important să izolezi bine acoperișul casei, fiind locul prin care se pierd cele mai multe cantități de căldură. De asemenea, acoperișul este din ce în ce mai des transformat în spațiu de locuit, în mansarde, așa că de ce să nu profiți de acest spațiu și să fii sigur că îți este bine și beneficiezi de tot confortul.

4. Încearcă o altă sursă de încălzire atunci când nu ești mulțumit cu tot ceea ce s-a petrecut iarna trecută. Dacă consideri că centrala termică din iarna trecută nu a făcut față nevoilor de încălzire ale locuinței ori atunci când prețul facturilor de încălzire a fost prea mare ar trebui să încerci, cât se poate să găsești soluții eficiente și să înlocuiești centrala din iarna trecută cu ceva mult mai avantajos pentru tine, de o putere mai mare sau ce folosește un alt tip de energie. Te poți orienta la pompele de căldură, o soluție cât se poate de eficientă, a căror investiție se amortizează în numai câțiva ani sau poți încerca înlocuirea centralei pe lemne cu cea pe gaze atunci când locuința s-a racordat recent la rețeaua de utilități publică.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *