4 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere pentru finisarea casei tale

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O casă nu este gata pe deplin până ce nu este racordată la rețeaua de utilități și nici atunci când nu este realizată instalația termică. De asemenea, o casă are nevoie de o izolație foarte bună la interior și exterior și de materiale de finisare de cea mai bună calitate. De aceea, constructorii pun din ce în ce mai mult accentul pe aceste etape de lucru și încearcă să găsească cele mai bune soluții de locuit.

finisareConstrucția unei case are mai multe etape de lucru. Pe de o parte, avem în vedere planificarea în detaliu a terenului și realizarea schițelor de construcție. Mai apoi, realizarea fundației casei și ridicarea pereților reprezintă etapele pe care le aștepți cu mare nerăbdare. Acoperișul pare să închidă aceste etape de construcție, însă nu definitiv pentru că urmează un proces destul de lung – finisarea casei, atunci când trebuie să te decizi și să alegi cu atenție cele mai bune materiale de finisare, pornind de la pardoseală și pereți și până la instalațiile termice și sanitare.

Iată mai jos 4 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere pentru finisarea casei tale

1. Hotărăște-te asupra tipului de încălzire. Acest aspect este cât se poate de important pentru casa ta. Dacă locuința este racordată la rețeaua de gaze naturale și la cea electrică vei avea mai multe variante. Poți alege, de exemplu, centrala pe gaze. Însă atunci când nu este racordată la acest tip de utilități, variantele încep să se reducă. Vei rămâne doar cu centrala electrică, centrala pe lemne sau pe peleți ori cu pompele de căldură. Dacă vei alege centrala electrică sau pe cea pe lemne, trebuie să știi că vei avea nevoie și de acest boiler electric întrucât centrala electrică nu reușește să ofere apă caldă menajeră, comparativ cu cea pe gaze naturale. De asemenea, pentru centrala pe lemne vei avea nevoie de construcția unei camere tehnice și de coș de fum.

2. Cumpără uneltele, aparatele și sculele de care ai nevoie pentru finisarea casei tale și nu numai. Te-ai gândit vreodată cât este de important acest compresor de aer și de ce este bine să îl ai în locuință? Este folosit de mai bine de 100 de ani și acționează oriunde este necesar de acționarea unei unelte prin presiunea aerului. Are multe funcționalități atunci când ești la curte. De aceea, ar fi bine să incluzi un astfel de aparat pe lista de achiziție. La fel de importante sunt și generatorul de curent electric, șurubelnița electrică, bordmașina, mașina de înfiletat sau de șlefuit și tot așa. De aceea, mai înainte de trece la finisarea casei tale ar fi bine să realizezi o listă asupra uneltelor, aparatelor și sculelor de care ai nevoie pentru a duce la bun sfârșit lucrarea.

3. Materialele folosite pentru finisarea casei trebuie să fie de cea mai bună calitate! Cu siguranță nu îți dorești ca în fiecare an să o iei de la capăt. Acest lucru înseamnă mult praf, dezordine – într-un cuvânt transformarea casei tale într-un adevărat șantier. De aceea, ar fi bine să cumperi încă de la început materiale de finisare de cea mai bună calitate, pornind de la placarea pardoselii, a pereților și până la uși și ferestre.

4. Fii sigur de izolația acoperișului – acest aspect este foarte important. Acoperișul este zona care dă voie căldurii să iasă spre exterior și astfel pierderile de energie din timpul iernii sunt mari și facturile deopotrivă. Ca atare, găsește cele mai bune soluții de izolat acoperișul în așa fel încât să eviți pierderile. Ai putea alege vata minerală bazaltică, având caracteristici apreciate de cunoscători.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *