4 lucruri pe care trebuie să le faci dacă vrei să fii mai productiv cand lucrezi acasă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cei mai mulți dintre noi ne dăm seama că ar trebui să ne organizăm biroul de acasă atunci când este deja foarte târziu. În cele mai multe cazuri, atunci când avem nevoie de un birou acasă, amenajăm imediat unul. De-a lungul timpului, în timp ce lucrăm la biroul de acasă, lucrurile încep să se cam adune în jurul nostru și constatăm că suntem înconjurați de căni de cafea, de o grămadă de documente pe care trebuia să le fi organizat când era timpul lor, de facturi, pixuri fără capac și așa mai departe – asta până într-o zi când ceva dispare pentru a mia oară. Atunci ne dăm seama brusc că este timpul să ne organizăm puțin spațiul de lucru de acasă. Organizarea completă a biroului de acasă este o sarcină importantă, care tinde să fie copleșitoare la prima vedere.

Dacă vă doriți un birou funcțional și atractiv, iată câteva lucruri pe care le puteți face chiar acum pentru a vă organiza spațiul de lucru de acasă:

  1. Depozitați lucrurile în dulapuri. Cu toții avem teancuri de documente pe care, deși nu mai avem nevoie de ele, trebuie să le păstrăm. Aceste teancuri ne împiedică adesea să găsim lucrurile de care avem nevoie urgentă. Depozitați toate aceste documente într-un dulap așa cum găsiți aici, după care începeți să organizați celelalte dulapuri și cutii. În mod ironic, dulapurile și cutiile de depozitare sunt soluții pentru eliminarea dezordinii și haosului, dar tocmai aceste spații devin cele mai aglomerate. Atunci când nu găsim un loc pentru un document sau un obiect de care nu avem nevoie imediată, îl vom depozita într-un dulap și vom uita de el. Așa se face că dulapurile ajung adevărate depozite, care necesită minute bune pentru a fi organizate. Cel mai bine este să începeți cu pași mici. Alegeți un dulap – unul mai îndepărtat – și depozitați acolo toate documentele pe care sunteți nevoiți să le păstrați. Începeți apoi să organizați câte un dulap pe zi, aruncând tot ce nu mai este de actualitate sau necesar.
  2. Scanați documentele importante. Cu siguranță, și calculatorul personal este încărcat cu tot felul de documente și poate că din această cauză nici nu mai oferă randament. Optați pentru cartușe compatibile cu imprimanta pe care o dețineți și pe care le puteți găsi și aici, după care imprimați toate documentele prioritare și contactați un service pentru a vă examina calculatorul.
  3. Alegeți trei lucruri și aruncați-le. Pentru a obține pe loc puțin spațiu, aruncați trei lucruri de care nu mai aveți nevoie. Probabil că sunt mult mai mult de trei lucruri, fie prin sertare, fie pe birou sau prin dulapuri. Alegeți totuși trei lucruri care pot ajunge direct în coșul de gunoi. Priviți atenți de jur-împrejur. Chiar aveți nevoie de acele reviste vechi sau de acel stilou care nu mai funcționează? Dacă nu mai aveți nevoie, atunci scăpați de ele.
  4. Organizați sertarul biroului. În general, sertarele au tendința de a fi depozite, la fel ca și dulapurile și cutiile de organizare. Din nou, organizarea sertarelor poate fi o sarcină copleșitoare, așa că începeți cu un singur sertar pe zi. Alegeți un sertar și scoateți totul din el. Sortați conținutul, aruncând orice nu mai este util și mutați orice obiect îmtr-un loc mai potrivit. De exemplu, rețetele pe care le-ați tot scanat de-a lungul timpului le puteți duce în bucătărie. Folosiți apoi o tavă pentru organizare și puneți lucrurile înapoi în sertar, folosind diferitele secțiuni ale tăvii organizatorului pentru a menține obiectele separate și ușor de găsit.

În cele din urmă, faceți curat pe birou. S-ar putea să aveți nevoie de una sau două cutii mari de carton, unde veți depozita tot surplusul de obiecte. Țineți pe birou doar computerul și telefonul, iar toate celelalte lucruri puneți-le în cutii. Dezinfectați suprafața biroului, după care începeți să puneți pe masă doar documentele și lucrurile de care aveți nevoie, folosindu-vă de tăvi de organizare, cutii și alte recipiente care vă ajută să mențineți ordinea pe birou.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *