4 moduri prin care îți poți transforma mansarda într-o cameră de distracție și relaxare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

După multe planuri, schițe și socoteli, mulți dintre noi ne decidem să amenajăm spațiul mansardei într-o zonă de locuit, care oferă tot confortul de care avem nevoie în fiecare anotimp. O mansardă amenajată ne oferă spațiu și utilitate, iar de cele mai multe ori, mansarda devine locul unde vom petrece clipe minunate, în special dacă o transformăm într-un atelier de pasiuni sau cameră de relaxare. Foarte important este și că mansarda crește valoarea casei, atât timp cât amenajarea este efectuată corect.

Dacă vom transforma mansarda într-un spațiu locuibil fără o planificare adecvată și fără să respectăm anumite reguli de construcție, putem reduce efectiv valoarea casei sau ne putem pune în imposibilitatea de a vinde casa. Iată câteva sfaturi pe care le puteți urma pentru a vă amenaja cu succes mansarda:

  1. Contactați un profesionist pentru o analiză structurală. Pardoseala mansardei poate fi suficient de puternică pentru a depozita decorațiunile de Crăciun și câteva cutii cu documente, dar asta nu înseamnă că este suficient de puternică pentru a suporta greutatea mobilierului și a oamenilor. Nu presupuneți că dacă veți adăuga câțiva pereți, o pardoseală și câteva plăci de rigips veți putea spune că ați amenajat mansarda. Cel mai indicat este să contactați un profesionist pentru a realiza o analiză structurală. Astfel, veți obține explicații referitor la orice modificări structurale ale podelei și acoperișului. Mai degrabă suportați costul unei astfel de analize, iar de aici puteți să achiziționați materiale de construcții la prețuri foarte accesibile.
  2. Evitați aglomerația. Când vine vorba de amenajarea mansardei, dacă tot depuneți efortul de a o transforma, încercați să scăpați de toate lucrurile de care nu mai aveți nevoie. O mansardă transformată nu va mai îndeplini funcția de depozitare, ci va trebui să împlinească rolul nou pe care i-l atribuiți. Dacă vă transformați mansarda într-un atelier de pasiuni, atunci trebuie să vă reflecte gusturile și personalitatea. Într-un anticariat veți găsi nenumărate lucruri la prețuri foarte bine cu care vă puteți amenaja mansarda așa cum visați. Pentru a obține un spațiu bine definit și relaxant, ceea ce obișnuiați să depozitați aici va trebui depozitat în alt loc.
  3. Ar trebui să instalați o baie. Atunci când vă transformați mansarda, foarte util și confortabil ar fi să adăugați și o baie. Deși va costa ceva, se va merita pe deplin. Întâi de toate va crește valoarea casei, iar în al doilea rând, veți beneficia de foarte mult confort, mai ales dacă transformați mansarda în dormitor. Totuși, chiar dacă veți folosi mansarda ca spațiu de birou sau ca atelier de cusut, o baie va aduce acel confort de care aveți nevoie.
  4. Verificați toate opțiunile de izolare. Acum că există mai multe opțiuni de izolare, nu faceți greșeala de a vă limita la o izolație din fibră de sticlă cu densitatea redusă. Încercați să cercetați cele mai noi produse de izolare, fie că e vorba de plăci de polistiren, fibră de sticlă de înaltă densitate sau vată minerală. De exemplu, fibra de sticlă de înaltă densitate este alegerea perfectă pentru tavanele boltite, stil catedradă, unde aveți nevoie de o valoare R ridicată. La rândul său, vata minerală pentru pereți continuă să fie foarte apreciată, pentru că izolează bine și este ușor de instalat.

În cele din urmă, scările trebuie să corespundă cu noua mansardă transformată. Poate că în trecut nu vă gândeați prea mult la funcția scărilor, dar dacă vă doriți o mansardă locuibilă, veți avea nevoie de scări foarte sigure și suficient de ample pentru a mânui piese de mobilier sau o canapea.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *