4 moduri prin care îți poți vinde locuința mai rapid

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Unele îmbunătățiri și modernizări inteligente vă pot ajuta să vă vindeți locuința mai rapid și la un preț mai ridicat. Deși nu există garanții, îmbunătățirile moderne și tehnologia inteligentă pot crește valoarea percepută a proprietății și pot face ca locuința să fie mai comercializabilă. Până nu demult, unele îmbunătățiri și dispozitive inteligente pe care le vom explora în rândurile de mai jos, erau considerate un lux. Totuși, în prezent, tot ceea ce în trecut era un lux este considerat acum un element esențial al oricărei case.

Sondajele arată că majoritatea cumpărătorilor de case au astăzi așteptări ridicate. Aproximativ 69% dintre persoane dețin cel puțin un dispozitiv inteligent acasă, 34% dintre case sunt prevăzute cu sisteme inteligente de rețea, 33% dețin sisteme de securitate inteligentă, iar 21% dintre proprietăți au sisteme inteligente de gestionare a energiei. Difuzoarele inteligente cu asistență vocală se găsesc deja în 25% din case, iar 14% sunt prevăzute cu termostate inteligente.

Investiția într-unul sau mai multe dintre aceste sisteme inteligente ar putea crește prețul locuinței și v-ar putea ajuta să o vindeți mai repede. Iată, așadar, pentru ce îmbunătățiri și dispozitive inteligente puteți opta dacă de abia așteptați să o luați de la capăt într-o altă locuință:

  1. Corpuri de iluminat cu LED. În prezent, aproape nicio locuință nu se mai rezumă doar la lustrele tradiționale care aruncă o lumină mult prea puternică în toată încăperea. Cele mai multe locuințe moderne sunt prevăzute cu mai multe tipuri de iluminat, inclusiv iluminare generală, iluminare axată strict pe sarcini, iluminare ambientală și iluminare decorativă. Găsiți aici o gamă amplă de LED-uri pe care le puteți folosi pentru a diversifica iluminarea la domiciliu, pentru a-i spori estetica și pentru a atrage cumpărători care pun accentul pe o iluminare de calitate.
  2. Iluminat exterior. Cu toate că nu este tocmai de datoria proprietarului să investească în iluminat stradal, aceasta este o strategie excelentă prin care puteți atrage cumpărători. Cu atât mai important este să vă ocupați de problema iluminatului stradal dacă locuiți într-o zonă mai nesigură sau dacă, pur și simplu, în cartierul unde locuiți, nu s-a ocupat nimeni de aspectul iluminatului exterior. Este o măsură pe care o puteți adopta pe cont propriu, dar la fel de bine, puteți implica și alți vecini care sunt doritori să beneficieze de iluminat stradal.
  3. Camere de securitate inteligente. Siguranța la domiciliu este cea care atrage cei mai mulți cumpărători, în special familii cu copii mici sau cupluri care locuiesc cu vârstnici. Siguranța inteligentă la domiciliu se bazează pe camere de securitate inteligente și pe un sistem automat de securitate la domiciliu. Sondajele arată că 66% dintre potențialii cumpărători doresc ca viitoarea lor casă să fie prevăzută deja cu un sistem inteligent de securitate. Partea bună este că aceste dispozitive sunt mai puțin complex de instalat și sunt mai accesibile decât sistemele de modă veche. Unele modele care utilizează Wi-Fi nici măcar nu implică să dați găuri în perete, ci pur și simplu se conectează la telefon, astfel încât puteți vedea cine este la ușa din față, chiar și atunci când nu sunteți acasă. De asemenea, aceste dispozitive se pot conecta direct la forțele de ordine dacă apare o problemă.
  4. Încuietoare inteligentă la ușa principală. Încuietoarea inteligentă este cea mai simplă îmbunătățire pe care o puteți face, mai ales dacă uitați adesea unde ați pus cheile. Din nou, sondajele arată că 63% dintre cumpărătorii de case doresc ca viitoarea lor locuință să dispună de încuietoare inteligentă. Această îmbunătățire vă ajută să controlați cine anume are acces la propria locuință, așa că nu mai este necesar să vă amintiți cine are cheie. Puteți debloca o anumită ușă la o anumită dată și oră pentru un furnizor de servicii care deține o parolă valabilă doar o singură dată.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *