4 moduri prin care puteți avea o casă elegantă cu bani puțini

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Foarte multe persoane consideră că este de-a dreptul dificil, dacă nu chiar imposibil, să locuiască într-o casă minunată, dacă dispun de un buget foarte restrâns pentru decorațiuni. Din fericire, există modalități prin care puteți obține o amenajare superbă chiar și cu bani puțini.

Se poate vorbi despre unele secrete de designer care oferă o nouă perspectivă de amenajare a locuințelor fără a cheltui sume substanțiale. De la decorațiuni pentru pereți, piese de mobilier practice și până la cele mai potrivite nuanțe, iată mai jos 4 soluții de amenajare simple și mai puțin costisitoare pe care trebuie să le știți.

  1. Accesorizați-vă locuința. Majoritatea locuințelor nu sunt prevăzute cu acele accesorii, așa cum sunt cele de aici, care pot oferi spațiului o notă elegantă. Deși cele mai multe persoane sunt de părere că accesoriile decorative ar extinde bugetul, exact contrariul este adevărat. Există mai multe modalități accesibile de a vă accesoriza locuința, respectându-vă totodată bugetul. De exemplu, auriul este asociat cu belșugul și, astfel auriul poate crea pe loc o amenajare elegantă. Desigur, regula este să nu exagerați. Ramele aurii ale tablourilor, o oglindă cu rame aurii sau o masă modernă cu picioare aurii pot oferi locuinței dumneavoastră un aspect ca decupat din revistele de specialitate.
  2. Piesele de mobilier pot fi accesibile. Deși majoritatea oamenilor sunt de părere că o canapea mai scumpă ar depăși limita bugetului lor, în realitate mobilierul mai ieftin vă poate tulbura bugetul. Un mobilier ieftin arată ieftin, iar mai multe piese de mobilier ieftine așezate împreună dau impresia de spațiu modest. În plus, mobilierul ieftin are o durată scurtă de funcționare, așa că mai devreme sau mai târziu va trebui să investiți în alte piese. Veți găsi aici piese de mobilier de calitate, la un preț accesibil, care vor avea un impact pozitiv asupra amenajării locuinței dumneavoastră. De asemenea, retapițarea unor piese de mobilier este o idee accesibilă de a vă amenaja locuința cu bani puțini.
  3. După cum bine știți deja, totul se află în detalii. Când vine vorba de decorarea casei dumneavoastră, pentru a vă bucura de o amenajare personalizată și absolut superbă, detaliile sunt esențiale. Gândiți-vă, de exemplu, la baghete. Sunt ieftine, vin în diferite dimensiuni, materiale și forme și oferă încăperilor un aspect complet sau finisat. Baghetele fac legătura între tavan și pereți, așa cum plintele fac legătura între pardoseală și pereți. Baghetele și plintele sunt relative ieftine, fiind astfel accesibile pentru aproape orice buget. Sunt disponibile mai multe dimensiuni și lățimi, dar dacă doriți un impact mai mare, optați pentru cea mai lată baghetă pe care v-o permite bugetul. Pentru o notă și mai glamour, pe lângă baghete și plinte, puteți opta și pentru medalioane de plafon. Fără această tușă finală, încăperile locuinței tind să pară ieftine sau neterminate.
  4. Culoarea varului este probabil una dintre cele mai dificile decizii pe care trebuie să le luați când decorați o cameră, în special când întreaga amenajare gravitează în jurul paletei de culori. Cu toate acestea, dacă preferați o amenajare elegantă, există anumite culori care oferă pe loc un aspect glamour locuinței dumneavoastră. Fie optați pentru culori îndrăznețe și dramatice, fie pentru nuanțe subtile, pastelate. La fel de bine, puteți vopsi cu negru ușile interioare. Se obține automat o amenajare scumpă, de lux, fără a cheltui mari averi. Dacă veți alege această opțiune, este indicat să accesorizați încăperile cu unele elemente de culoare neagră pentru a consolida designul general.

În cele din urmă, o locuință fără perdele lasă impresia unei case neterminate. Perdelele, draperiile sau jaluzelele reprezintă una dintre cele mai potrivite modalități prin care puteți oferi locuinței un aspect elegant și intim. Faceți întotdeauna cele mai potrivite alegeri. De exemplu, alegerea materialelor subțiri nu este cea mai bună idee, deși reprezintă opțiunea cea mai puțin costisitoare. Nici materialele vizibile nu sunt cele mai indicate. O mulțime de magazine comercializează draperii căptușite care par elegante și scumpe, chiar dacă prețul este potrivit. Optați pentru materiale precum mătase, in sau bumbac. Dacă draperiile nu sunt pe placul dumneavoastră, atunci jaluzelele din lemn sau din bambus oferă locuinței intimitate și un aspect primitor.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *