4 moduri prin care te poți pregăti financiar pentru o familie mai mare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Mulți dintre noi ne mai dorim un membru în familie, care să aducă mai multă veselie și experiențe în viețile și în casele noastre. Totuși, trebuie să admitem și adevărul, iar acela este că o familie mai mare este și o familie mai scumpă. Dar dorința noastră este prea mare, așa că deja întâmpinăm cu zâmbetul pe buze schimbările care vor avea loc în stilul nostru de viață și în ceea ce privește finanțele.

Dacă vă doriți să deveniți părinți sau urmează să fiți părinți, este firesc să aveți multe întrebări referitoare la planificarea finanțelor familiale sau cum puteți obține echilibrul între viață profesională și viață personală. Întâi de toate, pentru a gestiona mai bine noile responsabilități financiare, este de mare ajutor să vă planificați și să stabiliți un buget familial. Dacă nu sunteți siguri de unde ar trebui să începeți planificarea finanțelor familiale, următoarele sfaturi vă pot fi de folos în planificarea unui viitor mai bun și mai lipsit de stres:

  1. Cercetați drepturile angajatului. Multe organizații au propriile politici de concediu pentru creșterea copilului, care pot include diverse drepturi de concediu pentru părinți, plătite și neplătite. Dacă nu sunteți siguri care vă sunt drepturile și cum vă sunt calculate salariile, aici puteți afla mai multe informații. De asemenea, poate fi o idee bună să discutați cu angajatorul, pentru a vedea dacă există o schemă în vigoare referitoare la concedii anuale, concedii medicale, de maternitate sau paternitate.
  2. Includeți cheltuielile medicale în planificarea finanțelor familiale. Fie că este vorba despre ultrasunete, cursuri de naștere, vaccinări sau controale periodice, una dintre cele mai mari cheltuieli pe care le puteți întâmpina când sunteți pe cale de a avea un copil sunt costurile medicale. Dacă le veți include în planificarea bugetului familial, puteți preveni stresul. Pentru că tot discutăm despre costuri medicale, este indicat să vă interesați despre concediul de risc maternal, ce avantaje vă pot oferi acum fondurile private de sănătate și care sunt costurile care trebuie achitate indiferent dacă aveți o asigurare de sănătate privată și indiferent dacă optați pentru un spital public sau privat. Aceste informații vă pot ajuta să planificați mai precis bugetul. Luați în considerare și alte costuri substanțiale, precum scaun auto și cărucior, pătuț și saltea, masă de schimbat scutece, scaun înalt pentru bebeluș, haine și scutece, alimente, biberoane, formulă de lapte și echipamente de uz casnic de care veți avea nevoie. Tot acum ar trebui să vă interesați și de costurile creșei sau grădiniței.
  3. Creați un buget familial cu informațiile pe care le-ați colectat. După ce ați luat în considerare cheltuielile care apar odată cu mărirea familiei, poate fi util să stabiliți un buget și să începeți să puneți bani deoparte pentru viitorul familiei. Acum este bine să vă gândiți la eventualele cheltuieli de zi cu zi, cum ar fi facturile de utilități, alimentația, benzina, asigurările, chiria sau ipoteca, împrumuturile și alte datorii pe care trebuie să le achitați. Dacă aveți surse suplimentare de venit, acum le puteți introduce în calcule. De asemenea, dacă vă poate ajuta un membru al familiei să îngrijiți copilul, veți putea reduce astfel cheltuielile.
  4. Prioritizați datoriile existente. Dacă aveți datorii existente, cum ar fi cărți de credit sau împrumuturi personale, poate doriți să luați în considerare modalitatea în care puteți reduce aceste datorii cât mai mult înainte de venirea pe lume a bebelușului, mai ales că puteți întâmpina unele cheltuieli neașteptate pe parcurs.

În cele din urmă, nu uitați că banii nu sunt totul. Este minunat că doriți să vă măriți familia, chiar daca asta înseamnă cheltuieli mai mari și stări copleșitoare, în special dacă primiți informații diferite din surse diferite. Deși poate fi tentant să investiți în cel mai scump cărucior, în haine sau într-un centru de îngrijire de zi pentru bebeluși, gândiți-vă că dragostea pe care i-o oferiți copilului, nu sumele pe care le cheltuiți, asta contează pe termen lung.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *