4 obiceiuri de curățenie pentru o casă mereu ordonată

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prea puține persoane ar putea confirma că adoră să facă curățenie în casă, dar pe de altă parte, tuturor ne face plăcere să locuim într-un mediu curat, lipsit de praf și dezordine și care ne întâmpină cu un parfum proaspăt. Ce e drept, pentru a face o curățenie temeinică în întreaga casa avem nevoie de cel puțin o dimineață și o amiază. Cu alte cuvinte, o bună parte din zi ar trebui sacrificată pentru a face curățenie, ceea ce nu este deloc plăcut.

Totuși, dacă vom începe să adoptăm câteva obiceiuri menite să mențină ordinea și curățenia în fiecare încăpere, vom observa că totul devine mai ușor, iar în weekend vom avea nevoie de cel mult două ore pentru a face casa lună. Sunt nenumărate obiceiuri de curățenie pe care le putem adopta chiar din acest moment și care vor duce la o viață mai frumoasă, mai sănătoasă și mai lipsită de stres dacă vom fi constanți în aplicarea lor.

Iată, în cele ce urmează, doar câteva astfel de obiceiuri de curățenie care vă pot fi de mare folos:

  1. Haine și așternuturi curate și împăturite. Dacă există un singur aspect care contribuie la dezordinea constantă în casă atunci sunt așternuturile murdare și hainele aruncate peste tot. Pentru a evita acest lucru, cel mai bine ar fi să adoptați câteva obiceiuri, și anume cel de a nu lăsa hainele aruncate pe canapea, pe pat, pe scaune sau prin baie și cel de a schimba așternuturile cu altele curate măcar o dată pe săptămână. În prezent, ne putem baza pe cele mai moderne și performante mașini de spălat rufe care simplifică această sarcină. În plus, funcțiile îmbunățite ale noilor mașini de rufe contribuie la haine curate, dezinfectate, fără pete și mai durabile. Prin urmare, pentru o casă mai curată și mai sănătoasă, încercați să spălați la temperaturi înalte cele mai sensibile materiale textile, și anume așternuturile, prosoapele de baie și prosoapele de bucătărie. În plus, de fiecare dată când ajungeți acasă, agățați hainele în cuier, împăturiți sau puneți pe spătarul unui scaun hainele pe care le veți purta și a doua zi, iar după baie, puneți hainele murdare în coș. Vorbim despre gesturi mici și rapide, dar care provoacă un impact vizual uriaș.
  2. Curățați baia și bucătăria în fiecare zi. Aceste două încăperi sunt cele mai solicitate din întreaga casă. Deși poate fi deosebit de dificil să le curățați în fiecare zi, de fapt totul se rezumă la doar câteva activități. În bucătărie, vă poate fi de ajutor o mașină de spălat vase, mai ales dacă familia este una numeroasă. Cel mai important în bucătărie este ca vasele să fie spălate, blaturile și chiuveta curățate și dezinfectate, la fel și masa. În plus, este bine să mențineți curățenia în frigider și în cămară pentru a ști tot timpul ce ingrediente aveți la dispoziție. Aruncarea a foarte multe alimente expirate este, în continuare, o problemă majoră pentru multe familii. Apoi, în baie, este suficient să curățați savoniera, chiuveta și să ștergeți pereții dușului cu un dezinfectat pentru a preveni acumularea de săpun sau chiar mucegai. Din nou, dacă aveți familie mare, poate fi util să aplicați zilnic o soluție de toaletă în vasul toaletei pentru a preveni formarea calcarului.
  3. Mențineți pardoseala curată. Cu doar 5-10 minute pe zi, puteți menține pardoseala curată în întreaga casă și, de asemenea, puteți să îi asigurați durabilitatea și aspectul plăcut în timp. În loc să lăsați să se acumuleze praf și resturi alimentare, puteți încerca să aspirați zilnic măcar pardoseala din încăperile cele mai frecventate, cum ar fi holul de la intrare, camera de zi și bucătăria.
  4. Faceți patul. Durează mai puțin de 5 minute, dar contribuie cel mai mult la aspectul îngrijit și ordonat al dormitorului. Imediat ce v-ați trezit, faceți patul și deschideți fereastra, inclusiv în anotimpul rece. Schimbați așternuturile măcar o dată pe săptămână, deși în sezonul cald este recomandat să schimbăm așternuturile și mai des.

A trăi într-o casă curată nu înseamnă să stăm tot timpul cu o lavetă în buzunar și să ștergem orice firicel de praf. Înseamnă, mai deagrabă, să adoptăm o astfel de rutină de curățenie care să contribuie la un mediu ordonat, sănătos, unde putem să ne destindem după o zi grea la servici și unde putem primi vizitatori chiar dacă nu s-au anunțat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *