4 pași prin care îți poți cumpăra o casă pe care să ți-o permiți

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pentru majoritatea dintre noi, o casă reprezintă cea mai mare achiziție din viața noastră, așa că nu trebuie să ne surprindă faptul că procesul de achiziționare nu este unul tocmai simplu și rapid. Totuși, există câteva modalități prin care puteți reuși să achiziționați o casă și nu orice fel de casă, ci acea locuință pe care să o puteți numi acasă, care să vă inspire, să vă încarce cu bună dispoziție și pe care, bineînțeles, să v-o puteți permite.

Iată, în rândurile de mai jos, care sunt acele modalități care pot contribui la cumpărarea locuinței perfecte pentru nevoile și cerințele personale:

  1. Pregătiți dosarul necesar pentru obținerea împrumutului pentru prima casă. Aici veți afla mai multe informații despre creditele pentru prima casă. Chiar înainte de a ieși la vânătoarea de case, este recomandat să fi depus deja dosarul pentru prima casă. Pe de o parte, veți avea mai multe șanse să vi se acorde aprobarea rapid, iar pe de altă parte, pe măsură ce vă pregătiți dosarul, veți afla și care este pragul financiar, adică cât de scumpă este casa pe care v-o puteți permite. În ceea ce privește ratele lunare, experții în domeniul finanțelor personale afirmă că o regulă bună este să vă asigurați că plata totală lunară nu înseamnă mai mult de 30% din venitul total al familiei.
  2. Luați în considerare necesitatea de a opta și pentru alte tipuri de credite. Mai ales dacă intenționați să cumpărați prima dumneavoastră locuință, cel mai probabil, la fel ca alte zeci de milioane de persoane, veți avea nevoie de o sumă considerabilă de bani măcar pentru strictul necesar de care veți avea nevoie la început. Poate fi vorba de mobiliarea bucătăriei, de achiziționarea celor mai importante echipamente de uz casnic, de paturi și alte piese de mobilier. Aici puteți afla mai multe despre ce înseamnă și ce implică creditele pentru nevoi personale.
  3. Optați pentru achitarea unui avans. Din punct de vedere tehnic, nu este necesar să achitați un avans atunci când doriți să achiziționați o casă, dar dacă vă puteți permite să plătiți cel puțin 10% din valoarea casei, deja vă puteți reconsidera opțiunile. Cu cât avansul pe care îl achitați cu banii jos este mai mare, cu atât rata lunară va fi mai mică și vă veți descurca mai ușor cu cheltuielile lunare și cu tot ceea ce prespune să mobilați și să echipați o locuință nouă.
  4. Luați în considerare cheltuielile neașteptate. Chiar dacă ați calculat de mai multe ori și reiese că puteți plăti fără probleme rata lunară, trebuie să fiți conștienți că vor exista întotdeauna anumite costuri ascunse. La urma urmei, cumpărarea unei case implică impozite pe proprietate, taxe de asigurare și numeroase lucrări de întreținere, ceea ce poate însemna câteva milioane pe lună. Dacă sunteți pe muchie de cuțit în ceea ce privește resursele financiare pentru achiziționarea primei case, luați în considerare toate aspectele care vă pot influența venitul lună de lună, precum întreținerea, renovarea, impozitele, inflația și prețul locuinței, pentru a vă decide dacă acum este cel mai bun moment pentru dumneavoastră să cumpărați prima casă.

În momentul în care știți care este intervalul de prețuri în care vă situați, puteți începe vânătoarea de locuințe. Întâi de toate, stabiliți care sunt nevoile dumneavoastră generale, adică unde doriți să locuiți, de câte camere și de câte băi aveți nevoie sau cât de important este să existe o grădiniță sau o școală în apropiere de casă. Apoi, puteți deveni propriul dumneavoastră expert. Mai mult ca niciodată, tehnologia ajută oamenii să înțeleagă piața imobiliarelor, așa că înainte de a vă plimba prin toate zonele orașului, deja veți ști numeroase informații de mare ajutor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *