4 schimbări necesare cand ți se mărește familia și cum le prioritizezi

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Până acum erați doar voi doi și totul mergea perfect. La un moment da v-ați simțit pregătiți și ați decis să aveți un copil. Acum cel mic este în final aici, iar lucrurile s-au schimbat inevitabil. Ce poți face pentru a te adapta la noua stare de fapt și ce schimbare trebuie să vină prima? Din fericire nu ești primul care trece prin așa ceva, așadar ai de unde învăța. Iată ce schimbări sunt necesare atunci când familia se mărește, dar și ordinea în care să le abordezi!

 

 

O nouă locuință

 

Evident, va fi necesar să iei în calcul și contextul. Dacă deja locuiești cu partenera sau partenerul într-o casă sau un apartament spațios, n-ar rost să te muți. Și poți trece la punctul următor de pe listă.  Dacă, pe de altă parte, locuiți într-o garsonieră sau într-un apartament, dar cu tot cu părinții, cel mai bine ar fi să arunci un ochi pe piața imobiliară.

 

Poate că în primii ani nu va fi cazul să ai o cameră specială pentru copil, dar gândește-te că cel mic va crește și la un moment dat va avea și el/ea nevoie de intimitate. Sau poate un frățior/surioară sunt deja în plan. În acest caz, îndreaptă-ți atenția către apartamente spatioase noi cu 3 camere in complexul Aqua City. Și da, contează foarte mult inclusiv zona. Chiar dacă aveți sau nu animale de companie, cel mic va fi foarte bucuros dacă veți locui lângă un parc unde să se poată juca în voie și să iasă la plimbare!

 

 

Reamenajați/renovați locuința actuală

 

 

În cazul în care locuința este destul de încăpătoare pentru trei sau chiar mai mulți, nu va fi nevoie să o schimbi pe una mai mare, ci doar să o adaptezi puțin. Iată ce schimbări ar putea fi necesare:

 

  • Lărgirea spațiilor de depozitare, deci mobilă mai încăpătoare;
  • Amenajarea și decorarea dormitorului pentru cel mic;
  • Accesorii noi în bucătărie, necesare pentru prepararea hranei pentru cel mic, dar și un scaun special pentru acesta;
  • O baie mai funcțională.

 

Ideea de bază a acestei reamenjări se învârte mai degrabă în jurul confortului și mai puțin a stilului. Urmează niște ani plin de responsabilități, deci pregătește-te temeinic!

 

Schimbați/adaptați mașina

 

Dacă ai o mașină cu doar două locuri, acum a venit momentul să o schimbi pe una ceva mai încăpătoare. Poate că nu veți călători prea mult cu cel mic în primele luni de viață, dar la un moment dat tot îl veți lua cu voi în excursii și concedii.

 

În afară de mai mult loc în mașină, o investiția absolut necesară va fi și în scaunul special pentru mașină.

 

Nu uitați de viața de cuplu

 

Până acum am vorbit despre schimbări practice care țin mai degrabă de confortul copilului, dar să nu uităm că acest proces vă poate afecta mai mult decât vă puteți da seama. Mai ales dacă sunteți la primul copil, nu uitați să aplicați următoarele strategii:

 

  • Dacă acum sunteți părinți, asta nu înseamnă că nu mai trebuie să fiți iubiți. Investiți la fel de mult efort în relația de cuplu sau aceasta va avea de suferit;

 

  • Profitați de perioadele în care cel mic se odihnește și petreceți timp de calitate împreună. O cină romantică, o discuție deschisă, o ieșire la film, vă vor ajuta să păstrați o conexiune sănătoasă;

 

  • Puneți accentul pe lucrurile pozitive din viața de zi cu zi, nu pe stres și oboseală.

 

Ordinea în care implementați aceste schimbări, cât și necesitatea lor, ține doar de voi doi!

sursa foto: https://unsplash.com/photos/EQlTyDZRx7U

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *