4 scurtături către o amenajare a casei practică, accesibilă și frumoasă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cei mai mulți dintre noi avem programe foarte încărcate și agitate. Deși ne dorim ca locuințele noastre să fie cât mai primitoare, plăcute și relaxante, nu avem întotdeauna timp pentru a ne transforma această dorință în realitate. În plus, majoritatea dintre noi nu suntem designeri de interioare și nici nu știm ce am putea face pentru ca locuințele noastre să arate ca cele pe care le admirăm la televizor sau pe Pinterest. Vestea bună este că există anumite scurtături care reduc stresul, economisesc bani și asigură locuințe superb amenajate. Ceea ce vrem este ca fiecare schimbare pe care o facem să arate ca și cum ar fi fost intenționată și nicidecum o greșeală sau „ceva de umplutură”.

20525 - scurtături către o amenajare a casei practicăIată câteva scurtături la care apelează designerii de interioare pentru rezultate rapide:

  1. Cumpărați produse la preț redus. Toate lucrurile pe care le dețineți nu trebuie să fie scumpe, dar asta nu înseamnă că locuința nu poate beneficia de o amenajare superbă, poate chiar luxoasă. Chiar și designerii de interioare depind adesea de programele de discount-uri, de perioadele de reduceri și de magazine care practică prețuri avantajoase. Chiar nu există niciun motiv să vă dați peste cap bugetul doar pentru că doriți sau aveți nevoie de un anumit articol, fie că este vorba despre o vază sau despre o oglindă. Pentru amenajarea unui living modern, puteți să vă bazați pe articole la preț avantajos sau să așteptați perioadele cu reduceri masive. De asemenea, dacă sunteți pasionați, puteți face cumpărături din piețele sau magazinele cu antichități. Trebuie doar să știți care sunt acele lucruri care își merită pe deplin banii și care sunt acele lucruri pe care le-ați putea cumpăra la prețuri mult mai mici.
  2. Folosiți coșuri naturale pentru depozitare. Organizarea corespunzătoare a tuturor articolelor pe care le dețineți vor face ca locuința să pară mai mare și mai frumoasă, plus că vă ajută să aveți un stil de viață mai organizat. Încăperile precum baia și bucătăria ar trebui să fie atent examinate, deoarece acestea sunt cele mai folosite camere din întreaga locuință și, cel mai probabil, aici aveți foarte multe lucruri. Coșurile din materiale naturale sunt foarte recomandate pentru amenajarea bucătăriei, deoarece acționează ca un spațiu de depozitare, dar și ca un element decorativ. Coșurile din lemn, din răchită, din bambus sau alte materiale naturale nu sunt destinate doar camerei de zi, ci pot fi folosite pentru organizarea articolelor din bucătărie. Sunt foarte practice și adaugă caracter bucătăriei.
  3. Plasați mobilierul cu atenție. Amenajarea unui spațiu nu se rezumă doar la a cumpăra o serie de articole compatibile între ele, ci foarte important este și modul în care aranjăm piesele pe care le deținem. Amplasarea corespunzătoare a pieselor de mobilier este o modalitate garantată prin care locuința noastră poate arăta mai frumos fără să cheltuim niciun ban. Prin urmare, trebuie să rotim și să rearanjăm piesele de mobilier în așa fel încât să creem simetrie vizuală. La fel de bine, puteți aduce mobilier din exterior în interior sau să lucrați cu unghiuri noi în camere. Păturile și pernele reprezintă alte modalități prin care putem crea un decor minunat fără efort. Păturile nu trebuie să fie pliate sau împăturite într-un mod anume, ci pot fi aruncate în mod neglijent sau așezate pe brațul canapelei, astfel încât să arate că fac parte din designul general.
  4. Folosiți o paletă monocromatică. O paletă monocromatică este utilă în special pentru amenajarea caselor mici sau a spațiilor restrânse. Tonurile bej și crem și nuanțele neutre luminează orice încăpere și o fac să arate mai mare. Ultimul lucru pe care doriți să îl faceți într-un spațiu de dimensiuni reduse este să accentuați cât de mic este spațiul. Pereții, covoarele și draperiile foarte întunecate exact asta fac. Folosiți o paletă monocromatică acolo unde doriți ca spațiul să pară mai mare și mai plin de viață.

O ultimă scurtătură folosită de designerii de interioare constă în utilizarea oglinzilor. Iată că oglinzile reprezintă o modalitate rapidă și economică de a crea o amenajare primitoare, deoarece au abilitatea uimitoare de a face ca un spațiu să pară mai mare și de a reflecta lumina și, eventual, un peisaj frumos. În mod ideal, în orice cameră ar trebui să există măcar o oglindă. Totuși, foarte important este cum și unde plasați oglinda. Cel mai recomandat este să montați oglinzi pe pereții perpendiculari cu ferestrele, nu direct lângă ferestre.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *