4 sfaturi practice pentru renovarea locuinței

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Mai devreme sau mai târziu, cu toții începem să mai facem tot felul de îmbunățiri în casă și pe lângă casă, din dorința de a locui într-un spațiu mai elegant și mai funcțional. Desigur, ceea ce nu dorim este să investim în tot felul de îmbunătățiri care nu ne oferă beneficii pe termen lung.

Așa că, în rândurile care urmează, vă oferim câteva sfaturi care vă pot ajuta proiectele de renovare să crească valoarea de revânzare a locuinței.

  1. Optați pentru servicii profesioniste de renovare. Trebuie să admitem – sunt lucruri pe care le putem face pe cont propriu și sunt lucruri pe care mai bine le-am lăsa în grija specialiștilor. Din acest motiv, este foarte util să discutați cu designeri de interior, cu specialiști în iluminare, cu planificatori de bucătărie, cu specialiști în instalare fosă septică sau cu alți profesioniști care vă pot ajuta să luați decizii convenabile pe termen lung. Experții vă pot sfătui să evitați produsele care au o durată de valabilitate mai scurtă, care nu rezistă la temperaturi extreme sau care prezintă deficiențe dovedite. În plus, mulți specialiști și antreprenori beneficiază de tot felul de reduceri, așa că aveți șanse mai mari să cumpărați materiale mai ieftine, dar de o calitate superioră.
  2. Evitați să acordați prioritate costurilor în detrimentul calității. Sunt șanse foarte mari ca pe viitor să regretați că ați cumpărat o vopsea ieftină, țevi de plastic sau parchet de o calitate îndoielnică, deoarece materialele ieftine se deteriorează mai repede și reduc valoarea de revânzare a imobilului. Vă va costa mult mai mult să înlocuiți un parchet umflat decât să instalați din start un parchet de o înaltă calitate. Din nou, profesioniștii vă pot oferi sfaturi privind cele mai calitative și avansate materiale de construcție și finisaje, fie că vorbim despre parchet triplu stratificat, cochilii vată bazaltică, centrală prin condens sau cea mai potrivită gresie de exterior.
  3. Concentrați-vă pe detaliile renovării. Este indicat să stabiliți obiective și priorități privind spațiul, stilul, depozitarea și funcțiile care trebuie îndeplinite pentru a vă putea respecta bugetul și pentru a evita risipa de bani și de materiale de construcție. O regulă bună de urmat este să mențineți cheltuielile cu mai puțin de 15% din valoarea de piață a imobilului pe care îl dețineți.
  4. Obțineți mai multe oferte de renovare. După ce ați stabilit obiectivele și specificațiile, obțineți mai multe oferte. Pentru ca acestea să fie exacte, va trebui să specificați tipul specific de podea, blaturi, lumini și feronerie preferate. Vizitați săli de expoziții, fabrici de cherestea și cataloage și consultați-vă cu prietenii pentru a afla care sunt cele mai eficiente materiale de construcție. Dacă v-ați decis asupra unui antreprenor, este indicat să discutați cu clienții anteriori pentru a afla mai multe informații despre calitatea muncii sale. În plus, veți dori să știți dacă au fost utilizate materialele specificate, dacă au fost respectate termenele de lucru și dacă conflictele care au apărut au fost rezolvate în timp util și adecvat.

În cele din urmă, este indicat să fiți pregătit și pentru eventuale surprize neplăcute care pot apărea în timpul renovării. Din acest motiv, este bine să adăugați un procent suplimentar de 20% la costurile estimate pentru a acoperi situațiile de urgență neașteptate. De asemenea, achiziționarea de echipamente și materiale de pe piața locală este o tactică recomandată pentru a reduce riscul de întârzieri în proiect.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *