4 strategii de planificare pentru cei care își cumpără prima casă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prima casă este o experiență pe cât de minunată, pe atât de stresantă. Multe persoane simt că a venit timpul să își cumpere o locuință, dar sunt copleșite când văd că locuințele sunt achiziționate la o medie de 75.000 EUR și proprietățile disponibile zboară de pe piață în nici trei săptămâni. Acestea fiind tendințele imobiliare curente, mulți sunt tentați să facă o achiziție impulsivă care poate da peste cap obiectivele financiare și care îi obligă să plătească ipotecă până la pensie.

Totuși, cu puțină pregătire financiară, puteți ocoli acest risc. La urma urmei, prima casă trebuie să fie o binecuvântare, nicidecum o povară financiară. În rândurile de mai jos, veți găsi primii pași pe care trebuie să îi parcurgeți atunci când abordați procesul de cumpărare a unei locuințe.

  1. Găsiți o locuință care se încadrează în bugetul de care dispuneți. Conform celor mai recente date, majoritatea cumpărătorilor și-au găsit locuința în mediul online sau printr-un agent imobiliar. Mediul online este un bun punct de plecare, deoarece vă poate oferi informații valoroase, cum ar fi unde se construiesc noi blocuri și case, care este diferența dintre case înșiruite și duplex, ce materiale de construcție sunt folosite, care este gama actuală de prețuri și multe altele. Ceea ce vă doriți este o locuință durabilă, construită cu responsabilitate, dar care să se încadreze în bugetul de care dispuneți. Pentru mulți, asta înseamnă rate lunare pe care și le pot permite. De exemplu, o familie cu 1 copil poate opta pentru un apartament cu 3 camere, care să le ofere toate condițiile de care au nevoie, inclusiv proximitate față de principalele linii de transport, grădiniță, magazine și supermarketuri.
  2. Cercetați cartierele și zonele pe care le considerați cele mai potrivite. După ce ați găsit câteva locuințe care se încadrează în bugetul de care dispuneți, este foarte important să nu luați o decizie doar pe baza proprietății. Conform unui sondaj, cumpărătorii de case sunt mai dispuși să facă compromisuri privind starea unei locuințe și suprafața sa decât calitatea zonei, a vecinătăților și distanța față de o școală. Prin urmare, atunci când luați decizia finală, asigurați-vă că țineți cont de calitatea și locația zonei. Puteți cere agentului imobiliar informații despre siguranța cartierului și calitatea unităților de învățământ din apropiere. De asemenea, calculați timpul necesar pentru navetă pentru a vedea dacă poate fi gestionabil. Vizitați zona la diferite ore și în diferite zile pentru a verifica condițiile de trafic și nivelul de zgomot și pentru a observa dacă cei care locuiesc deja acolo beneficiază de zone verzi și dacă se simt confortabil. Cel mai important este să alegeți o zonă care să vă ofere imediat o stare de bine și de siguranță. Aici puteți vedea cum arată un ansamblu rezidențial modern și care sunt beneficiile pe care le oferă locația.
  3. Plătiți datoriile pe care le aveți și construiți un fond de urgență. Este mult mai scump să dețineți o locuință decât să plătiți chirie, chiar dacă plata lunară a propriei locuințe poate fi similară sau doar puțin mai ieftină decât chiria lunară. Asta pentru că, atunci când dețineți o casă, sunteți responsabil pentru toate costurile de întreținere și reparații. Prin urmare, înainte de a vă gândi să achiziționați prima casă, asigurați-vă că ați achitat toate datoriile și că dispuneți de un fond de rezervă care vă poate acoperi cheltuielile pe o perioadă de 3-6 luni.
  4. Economosiți o plată în avans. Pentru multe persoane, este foarte greu să economisească suma totală necesară pentru a cumpăra o casă, așa că cea mai la îndemână opțiune este cea de a economisi bani pentru a achita un avans, astfel încât ratele lunare să fie cât mai suportabile. În mod ideal, avansul trebuie să fie de măcar 10% din prețul casei. În plus, persoanele care pot achita un avans sunt luate prima dată în considerare de către agenții imobiliari, de către vânzători și de către dezvoltatorii de imobiliare.

Într-un final, este important să obțineți preaprobarea împrumutului bancar. După ce ați economisit măcar 10% pentru plata în avans, puteți să vă ocupați de restul de 90%, discutând cu un creditor ipotecar. Obțineți o calificare prealabilă pentru împrumut, ceea ce va arăta vânzătorilor că sunteți un cumpărător serios. Obținerea preaprobării împrumutului este o modalitate excelentă de a face față pieței competitive pentru cei care își cumpără prima casă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *